Ylläs: Kommellukset turistien kanssa huvittavat

Ylläs – huipulla tuulee -sarjan yrittäjät kertovat, että ulkomaisten turistien kanssa voi joskus sattua hauskojakin kommelluksia.

Ylläs – huipulla tuulee -sarjan yrittäjien tienesteistä sievoisen osan tuovat Suomen rajojen ulkopuolelta tulevat turistit. Kielimuuri voi joskus tuoda arkeen hauskojakin kommelluksia, sarjaa tähdittävät ylläsläiset paljastavat.

Kyläkauppias Sampo kertoo, ettei miehen rempseä huumorintaju käänny aina täysin sulavalle englannille.

– Välillä kun tykkää heittää läppää ulkomaalaisten kanssa, eivät kaikki vitsit aina aukene. Ja kun vielä yrittää rallilontoolla paikata, niin ei välttämättä mene ensi yrittämällä jakeluun, Sampo naureskelee.

Baaritiskin takana työskentelevä Anttikin on törmännyt kulttuurierojen tuomiin yllätyksiin.

– Kielimuuri on tietenkin yleisin aiheuttaja, mutta kaikestahan selviää huumorilla. Jonkun verran on selittämistä Suomen tiukasta alkoholilainsäädännöstä, mutta ongelmia ei juurikaan synny, Antti sanoo.

Taiga-ravintolaa pyörittävällä Eevallakin on kokemusta turistien kanssa sattuneista kommelluksista.

– Tietyt kansat ovat oma lukunsa, kun eivät osaa englantia – varsinkaan silloin kun ovat rikkoneet sääntöjä, Eeva nauraa.

Vaikeudet eivät kuitenkaan ole kansallisuudesta kiinni, sillä osaavat suomalaisetkin koheltaa. Millaisia katastrofeja tuntureilla voi Eevan mukaan tulla vastaan? Lue lisää:Ylläs: Kommellukset turistien kanssa huvittavat

Subilla torstaisin kello 21!

Tykkää Ylläksestä Facebookissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat