Mainos

Ylivieskan palaneen kirkon rauniot dokumentoidaan

Pääsiäislauantaina tulipalossa tuhoutuneen Ylivieskan kirkon rauniot dokumentoidaan lähiviikkoina.

Museovirasto, Pohjois-Pohjanmaan maakuntamuseo ja Ylivieskan seurakunta aikovat tutkia ja dokumentoida rajussa palossa pääsiäisenä tuhoutuneen Ylivieskan kirkon rauniot.

Pääsiäislauantaina tulipalossa tuhoutunut Ylivieskan kirkko on rakennettu 1786, ja se oli kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävä rakennus.

Tulevina viikkoina käynnistyvä dokumentointi kerää tietoa rakenteista, materiaaleista ja esineistöstä. Tarkoitus on tutkia ja tallettaa tietoa kirkon rakennushistorian eri vaiheista. 

Dokumentointi suoritetaan asteittain samanaikaisesti museoviranomaisten valvomien raivaustöiden kanssa.

Ylivieskan kirkosta on tehty pari vuotta sitten 3D-skannaus kirkon sisältä ja ulkoa. Kuluneen viikon aikana skannausaineistoa on työstetty virtuaalimalliksi valokuvien avulla.

3D-skannaus tullaan tekemään myös raunioiden osalta.

Ylivieskan historiallinen kirkkorakennus tuhoutui lähes täysin pääsiäislauantaina sattuneessa tulipalossa. Poliisi tutkii paraikaa rajua kirkkopaloa törkeänä tuhotyönä. 

Poliisi on myös ottanut kiinni 1980-luvulla syntyneen suomalaismiehen paloon liittyen. Mies on alustavissa kuulusteluissa myöntänyt sytyttäneensä palon. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja