Mainos

Ylioppilaskunta valmistelee huikeaa Manta-lakitusta – MTV.fi näyttää suorana

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on päättänyt uudistaa Mantan lakitukseen liittyviä perinteitä. Luvassa on karnevaalimeininkiä ja muun muassa ainutlaatuinen lakitusshow.

Aalto-ylioppilaskunnan kulttuurituottaja Siiri Kihlström kertoo, että ajatuksena oli tuoda vappuperinteitä tähän päivään.

– Olemme nuori oppilaskunta, eikä meillä ole historian painolastia. Perinteet ovat hienoja, mutta niitäkin pitää uudistaa. Haluamme tehdä asiat omalla tavallamme, hän kertoo.

"Lakittajille lakki tuodaan ilmateitse ennennäkemättömän show’n saattelemana." (AYY:n tiedote)

Ylioppilaskunta pyysi jäseniään kertomaan, miten Kauppatorin Havis Amanda -patsas voitaisiin lakittaa. Ideoita tuli paljon aina laskuvarjohyppyjä sisältävistä spektaakkeleista pieniin yksityiskohtiin.

Monet ehdottivat lakin tuontia tapahtumapaikalle ilmateitse. Sen ylioppilaskunta myös toteuttaa.

MTV Uutiset mukana livenä

Tapahtuma alkaa Hietalahdentorilta lähtevällä marssilla, johon kuuluu lavettiautoja ja muita kulkuvälineitä. Luvassa on aitoa karnevaalimeininkiä.

– Musiikki soi ja konfettitykit laulavat, Kihlström lupailee.

Noin 1 500 hengen marssi suuntaa Havis Amandan patsaalle, jossa DJ soittaa musiikkia, ja juontajat pitävät paikalla olevat tilanteen tasalla.

MTV Uutiset on mukana marssilla ja tapahtumia voi seurata MTV.fi:ssä.

Perinteisen Mantan pesun jälkeen lakittajat nousevat nostureilla lakittamaan kuuluisaa patsasta. 

Tilaisuutta voi seurata suorana MTV Uutisten verkkosivuilla kello 17.45 alkaen. Silloin nähdään myös se, miten lakki matkaa patsaalle.

Kihlström uskoo, että ihmiset pitävät uudistuneesta tapahtumasta. Tapahtumaa suunnitellessa on pohdittu erityisesti siitä lähtökohdasta, että ihmiset tulevat paikalle aloittamaan vappunsa ja haluavat kokea lakituksen.

– Emme ole saaneet lainkaan negatiivista palautetta suunnitelmistamme. Tapahtumasta on tulossa sellainen kuin toivottiin, hän kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja