Ylioppilaskirjoitukset alkavat tänään – nyt lakin saa vähintään viidellä aineella

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tänään äidinkielen lukutaidon kokeella. Yo-kirjoitusten tutkintorakennetta on myös päivitetty.

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat tänään äidinkielen ja kirjallisuuden lukutaidon kokeella. Tänään on vuorossa myös suomi tai ruotsi toisena kielenä ja kirjallisuus -koe.

Jatkossa kaikkien ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien on kirjoitettava vähintään viisi ainetta. Tutkintoon tulee siis sisällyttää äidinkielen ja kirjallisuuden kokeen lisäksi neljä muuta ainetta, joista yksi on pitkän oppimäärän aine.

Kyseiset neljä ainetta valitaan kolmesta ryhmästä: matematiikka, toinen kotimainen kieli, vieras kieli ja reaaliaine.

Uudistus astuu voimaan tänään ja se koskee heitä, jotka aloittavat ylioppilastutkinnon suorittamisen tänä keväänä. 

Ylihuomenna on vuorossa lyhyen oppimäärän vieras kieli: englanti,  ranska, espanja, saksa, venäjä, italia, portugali, latina ja saame.

Kirjoitukset jatkuvat 1.4. asti. Ylioppilastutkinto suoritetaan kokonaisuudessaan tietokoneella.

Hyväksytyn kokeen uusijoiden määrä on laskenut

Kevään ylioppilastutkintoon on ilmoittautunut 46  340 kokelasta, mikä on noin 300 vähemmän kuin keväällä 2021.

Ilmoittautumisia hyväksytyn kokeen uusintaan on noin 24  000. Noin 4  200 ilmoittautumista on puolestaan hylätyn kokeen uusintaan.

Hyväksytyn kokeen uusintaan ilmoittautuminen on kääntynyt laskuun, ja niitä on nyt noin 3  500 vähemmän kuin vuosi sitten.

Ylioppilastutkintolautakunta arvioi, että ilmoittautumisiin ovat vaikuttaneet koronatilanne sekä korkeakoulujen opiskelijavalinnan muutokset.

Lue myös:

    Uusimmat