Yliluonnollinen Tuukka Rask ohitettiin vain farssituomiolla: "Jos olisin nähnyt sen, olisin lähtenyt ajamaan tuomareita takaa"

Tuukka Rask pysäytti 39 torjunnallaan Columbus Blue Jacketsin sen kotihallissa ja auttoi Boston Bruinsin 4-1-voitolla tasoihin NHL:n itäisen konferenssin välieräsarjassa.

Otteluvoitot ovat nyt tasan 2-2, kun sarja siirtyy seuraavaksi takaisin Bostoniin. Rask on saanut toden teolla hikoilla kolmessa viimeisimmässä ottelussa, joista edellisissä hänelle kirjattiin yhteensä 70 torjuntaa.

Columbus onnistui tällä kertaa ohittamaan Raskin ainoastaan maalilla, jota ei olisi koskaan pitänyt hyväksyä. 1-2-kavennusmaalissa kiekko kimposi Raskin torjunnasta päätyverkkoon, josta se putosi takaisin peliin ja Artemi Panarinin maalattavaksi.

Peli olisi pitänyt viheltää poikki heti kiekon kohottua verkkoon, mutta lopulta asiaa ei edes tarkastettu videolta, vaikka suuri osa paikalla olleista huomasi tapahtuneen jo elävässä tilanteessa.

Rask piti täysin hulluna, ettei NHL:ssä voida tarkastaa videolta, osuiko kiekko päätyverkkoon vai ei. Hän vitsaili, että oli oikeastaan hyvä, ettei hän nähnyt koko tilannetta tapahtumahetkellä.

– Jos olisin nähnyt sen, niin silloin olisin varmaan hakannut mailaani jäähän ja lähtenyt ajamaan tuomareita takaa, tulisieluinen Rask kommentoi Sportsnetin mukaan.

Rask oli tärkeässä roolissa, kun Bruins onnistui pitämään 2-1-johdossa maalinsa puhtaana. Lopulta yhden tärkeän torjunnan jälkeen tullut Sean Kuralyn osuma kolmannessa erässä antoi jo hiukan selkänojaa vieraille.

Patrice Bergeron teki Bostonille kaksi ylivoimamaalia, joilla hän nosti kevään maalisaldonsa viiteen.

Lue myös:

    Uusimmat