NHL-tähtihyökkääjä raivostutti raukkamaisella tempullaan – liigan ykköspomo esitti uhkauksen

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Boston Bruinsin tähtihyökkääjä Brad Marchand teki hyvin kyseenalaisen tempun Bruinsin ja Columbus Blue Jacketsin pudotuspelisarjan kolmannessa kohtaamisessa. Marchandin toiminta on ollut iso puheenaihe Pohjois-Amerikassa. Nyt myös sarjan ykköspomo Gary Bettman otti aiheeseen kantaa.

Kohua aiheuttaneessa tilanteessa Blue Jacketsin ja Bruinsin pelaajat kävivät pienimuotoista kähinää Columbuksen maalinedustalla. Nujakoinnin aikana Marchand hiipi taka-alalta kohti Blue Jacketsin puolustajaa Scott Harringtonia, joka oli polvillaan jäässä. Marchand tuli ja löi takaa päin nyrkillä Harringtonia päähän.

Raukkamaisen teon tehnyt Marchand poistui tämän jälkeen paikalta.

Tapaus näkyy videolta täältä.

Marchand selvisi tilanteesta rangaistuksesta. Aihe on ollut kuitenkin laajasti esillä pohjoisamerikkalaisessa kiekkomediassa.

Tapausta kommentoi myös NHL:n komissaari Gary Bettman.

– Tuosta olisi pitänyt antaa jäähy. Joskus tuollaiset vain menevät ohi jäällä. Meidän tuomarit ovat yhden vaikeimman tehtävän äärellä, mitä koko urheilussa on, Bettman totesi TSN:n mukaan.

Bettman esitti kuitenkin uhkauksen Marchandin suuntaan.

NHL:n ykköspomon mukaan sarjan kurinpito on antanut oman varoituksensa Marchandille siitä, mikäli hän jatkaa samanlaista toimintaa.

– Silloin hän voi odottaa pelikieltoa, Bettman uhkaili.

30-vuotias Marchand on noussut yhdeksi NHL:n vihatuimmaksi pelaajaksi erinäköisillä tempauksillaan vuosien saatossa. Marchand on muun muassa nuollut suomalaishyökkääjää Leo Komarovia korvasta pudotuspeliottelun yhteydessä.

Typerien tempausten keskellä Marchand on myös nakuttanut kovaa jälkeä. Tällä kaudella runkosarjassa kanadalaishyökkääjä keräsi kasaan yhteensä 100 (36+64) tehopistettä. 

Lue myös:

    Uusimmat