Ylilääkäri penää omaishoitajille lisää tukea – "He tekevät itsensä uuvuksiin"

25:53

Studio55.fi-lähetyksessä keskusteltiin vanhuspalveluiden tulevaisuudesta. Ylilääkäri Harriet Finne-Soveri nosti esiin huolensa omaishoitajien jaksamisesta.

– Suomalaiset pitävät hyvin huolta perheestään, ja meillä on hyvin paljon omaisapua, jota tarjotaan perheenjäsenten kesken ja vähän kaukaisempienkin ihmisten kesken, Helsingin kaupungin vanhuspalveluista vastaava ylilääkäri Harriet Finne-Soveri sanoo Studio55.fi-lähetyksessä.

Omaishoitajat ja heidän tukemisensa tulisi Finne-Soverin mukaan ottaa huomioon myös tulevassa sote-uudistuksessa.

– Oleellinen asia tässä on se, että kaikki uudistukset mitä tehdään, tukevat tämän tyyppisen toiminnan jatkumista. Otetaan huomioon työssä käyvä sukupolvi ja tuetaan heidän mahdollisuuksiaan auttaa silloin, kun sellaiset elementit on olemassa.

Finne-Soveri on huolissaan omaishoitajien jaksamisesta.

– Nämä [omaishoitajat] ovat omistautunutta porukkaa, ja he tekevät itsensä aivan uuvuksiin, ja erityisesti puolisot tekevät itsensä uuvuksiin.

– Meidän järjestelmäämme pitää rakentaa sillä tavalla, että heillä on mahdollisuus toipua ja levätä, ja tukea heitä sillä tavalla, että nämä omaiset, jotka haluavat tehdä tätä työtä, että he jaksavat.

Miten sote-uudistus vaikuttaa vanhuspalveluihin? Millaisilla toimenpiteillä vanhuspalveluiden tilannetta saataisiin parannettua? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja