Mainos

Yli sata lokkia valtasi kaupungintalon pesimispaikakseen Hämeenlinnassa – melkoinen sotku

Hämeenlinnan kaupungintalo ja sen työntekijät kärsivät lokkiongelmasta. Naurulokit ovat vallanneet rakennuksen katon ja tarkkailevat sieltä ihmisiä. Hämeen Sanomien laskujen mukaan tänä vuonna katon on ottanut haltuunsa 105 naurulokkia poikasineen.

Hämeenlinnan kaupungintalon katto on ollut jo monta kesää lokkien valtakuntaa, mutta tänä vuonna tilanne on edennyt merkittävän suureksi. Sadat lokit aiheuttavat päivittäin häiriöitä kaupungintalon alueella liikkuville sekä työskenteleville ihmisille.

Eniten haittaa aiheuttaa lokkien kirkuminen. Varsinaisilta vaaratilanteilta, kuten lokkien hyökkäyksiltä poikasten luokse, ollaan vielä vältytty.

– En minä ole ainakaan kuullut, että olisi mitään tällaisia lokkien hyökkäyksiä ollut, Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala kertoo.

Rauhoitettujen naurulokkien pois häätäminen voi olla haasteellista, sillä pesimisaikana niitä ei saa häiritä. Näillä näkymin pysyvää ratkaisua ei vielä tänä vuonna tilanteeseen ole tulossa, mutta ensi vuodelle asiaan ollaan jo varautumassa hyvissä ajoin.

– Ei me tälle kesälle varmaan mitään ehditä tehdä, mutta kyllä meidän on ensi kesään jotenkin valmistauduttava. Mitä sitten tehdään, ne ratkaisut meidän täytyy nyt tässä rauhassa miettiä, Kenakkala jatkaa.

Hämeen Sanomien ottaman kuvan perusteella sata lokkia aiheuttaa ulosteillaan myös esteettistä haittaa kaupungintalon katolle.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja