Yli sata kuollutta merileijonaa löydetty Chilen rannoilta – valtaosa poikasia

Chilessä tutkijat ovat löytäneet yli 100 kuollutta merileijonaa rannoille ajautuneena maan pohjoisosassa kolmen viime kuun aikana. Suurin osa kuolleina löydetyistä merileijonista on ollut poikasia, kertoo CNN.

– Tätä tapahtuu pitkin koko Pohjois-Chilen rannikkoa ja olemme saaneet tietoa, että samaa tapahtuu myös Perussa, tutkija Carlos Guerra-Correa kommentoi CNN:n haastattelussa.

Kuolleet yksilöt ovat olleet patagonianmerileijonia (Otaria flavescens). Tutkijat ovat löytäneet merileijonia Mejillonesin niemimaalta, jossa tehdään säännöllisesti merentutkimusta.

Guerra-Correa on huolissaan siitä, että suurin osa kuolleista merileijonista on vastasyntyneitä, vaikka joukossa on ollut myös joitakin nuoria yksilöitä ja aikuisia.

– Joillakin näillä kuolleista eläimistä oli yhä napanuora kiinni, Guerra Correa kertoo.

– Löysimme yhden istukan kera.

Kuolevat nälkään

Guerra-Correan mukaan merileijonien kuolemien taustalla vaikuttaa monta syytä, joista yksi on El Niño-sääilmiö. El Niño tuo Chilen rannikoille lämpimämpää vettä, jossa on vähemmän planktonia, jota muun muassa merileijonien saaliisiin kuuluvat sardiinit ja anjovikset syövät.

Tämän seurauksena merileijonia nälkiintyy kuoliaaksi.

– Nälkiintyminen vaikuttaa etenkin naarasmerileijoniin, jotka ovat viimeisimmillään tiinenä. Siksi niiden poikaset menehtyvät synnytyksessä tai keskenmenoon.

Merileijonien nälkiintymistä aiheuttaa myös alueella rehottava ylikalastus.

 

Lue myös:

    Uusimmat