Mitä ihmettä? – Tuhansia merileijonanpoikasia huuhtoutuu Kalifornian rannoille

Tuhansia merileijonanpoikasia huuhtoutuu Kalifornian rannoille 1:36

Kalifornian rannoille on huuhtoutunut tänä vuonna jo yli 1000 sairasta ja nälkäistä merileijonanpoikasta. Määrä on neljä kertaa tavanomaista suurempi.

Marine Mammal -keskukseen tuodaan päivittäin 5-10 huonokuntoista merileijonanpoikasta. Keskuksesta kerrotaan tämän olevan neljäs vaikea kausi peräkkäin.

– Olemme kriisitilassa. Meidän on vaikea saada kaikki poikaset mahtumaan altaisiimme, keskuksesta sanotaan.

Keskuksessa on noin 80 nuorta merileijonaa ja nuorimmat poikaset ruokitaan neljästi päivässä tuttipullolla.

Tutkijat sanovat, että merileijonapopulaatio on vaarassa. Lajin syntyvyys on laskenut viime vuosien aikana ja poikaskuolleisuus nousussa.

– Alamme olla todella huolissamme. Jos poikaskuolleisuus nousee vuosittain merileijonakanta tulee laskemaan uhkaavasti, keskuksessa eläinlääkärinä työskentelevä Shawn Johnson sanoo.

Johnson kertoo, että Kalifornian vedet ovat olleet poikkeuksellisien lämpimiä viime vuosina, joka on ajanut merileijonien ruokakalat pohjoisemmaksi ja kauemmas rannikosta. Emot eivät näin ollen löydä tarpeeksi ruokaa poikasilleen tai kykene imettämään niitä kunnolla.

Keskus kertoo, että heillä on myös kaksinkertainen määrä merinorsunpoikasia sekä nelinkertaisesti kirjohylkeitä.

– Suurin haasteemme on rahoitus. Syötämme eläimille tonnin silakoita päivässä. Se on tonnin verran kalaa, joka meidän pitää päivittäin ostaa, Johnson sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat