Mainos

Yli 90-vuotiasta vanhusta peloteltiin turvapaikanhakijoilla – huijattiin ostamaan "turvatuote"

Poliisi kaipaa vihjeitä Maaningalla tapahtuneesta huijauksesta.

Tiedätkö jotain?

Kyseisestä tapauksesta tai muista vastaavista Itä-Suomen alueella sattuneista tapauksista jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Itä-Suomen poliisiin.

Itä-Suomen poliisilaitoksen vihjepuhelimen numero on 0295 415 232 ja sähköpostitse vihjeitä otetaan vastaan vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Muistiongelmaiselle, yli 90-vuotiaalle vanhukselle oli käyty kaupittelemassa turvaratkaisua ulko-oven ikkunaan. Vanhukselle oli kerrottu, että turvapaikanhakijat tulevat hänen kotiinsa ryöstämään hänet, ellei ristikkoa asenneta.

Vanhus taivuteltiin ostamaan ristikko ja tämän jälkeen kaupustelija oli asentanut tavallisen metalliristikon oveen. Huijarin asentamassa ristikossa ei ollut käytännössä mitään turvallisuuteen vaikuttavaa virkaa tai murtosuojaa.

Kaupanteon jälkeen myyjä oli käyttänyt vanhusta pankkikonttorissa nostamassa rahaa. Kaupustelijasta ei ole tuntomerkkejä, eikä pankkikonttoristakaan ole poliisilla vielä varmuutta, sillä vanhus ei muistisairautensa vuoksi muista huijaustilanteesta paljon.

– Vanhuksen tytär oli havainnut ristikon ulko-oven ikkunassa ja ilmoittanut tapauksesta poliisille, kertoo rikosylikonstaapeli Esko Salo Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Rikosylikonstaapelin mukaan vastaavanlaisia huijauksia ei ole lähiaikoina tapahtunut.

– Joitain vuosia sitten yksinasuvia vanhuksia oli huijattu remonttihommilla, esimerkiksi katto- ja putkiremontilla. Käsiraha maksettiin, mutta remonttia ei koskaan tehty, Salo kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.