Yli 40 vuotta Paavoa: Väyrysen tarina kuvien ja lausahdusten kautta – "En ole mikään vakavikko"

Paavo Väyrysen nimen tunnistavat kaikki. Nykyinen europarlamentaarikko kohahdutti kuluneella viikolla, kun ilmoitti perustavansa uuden puolueen ja jättäytyvänsä sivuun keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä. 

Väyrynen on ollut aktiivisesti mukana suomalaisessa politiikassa aina 1970-luvulta asti. Silloin nuori, vasta 23-vuotias Keminmaalta kotoisin oleva mies valittiin ensimmäisen kerran eduskuntaan kansanedustajaksi.

Keskustan varapuheenjohtajana Väyrynen oli vuoteen 1980, jolloin hänet valittiin keskustan puheenjohtajaksi. Ministeripestejä Väyrysellä on ollut useita.

Väyrynen on hakenut kolme kertaa presidentiksikin. Presidenttiehdokkaana hän nousi otsikoihin viimeksi vuoden 2012 vaaleissa, kun lanseerasi Paavo ja Vuokko -mukin, josta tuli jonkinlainen hittituote.

Haastatteluja poliitikko on antanut satoja, jollei tuhansia. Internetin syövereistä löytyy muun muassa wikiquote-sivustolta Väyrysen sanontoja.

Näitä ovat muun muassa tuore lausahdus Väyrysen tiedotustilaisuudesta, jossa hän kertoi vastaperustamastaan yhdistyksestä, jonka tavoitteena on päästä puolueeksi.

"Minä koen olevani enemmänkin Kekkonen, joka pitää linjan ja on tarvittaessa valmis sateessa ja myrskyssäkin etenemään."

Vuoden 2012 presidentinvaalikampanjassa Väyrynen kertoi tv-mainoksessaan olevansa 65-vuotias nuorukainen.

"Sanovat minua vanhaksi, mutta minähän olen vasta 65-vuotias nuorukainen."

Jos video ei näy, katso se Youtubesta.

”Jää sulaa ja nuoruuden persoona pääsee taas esiin. Tosin ne, jotka minut tuntevat, tietävät, etten koskaan ole ollut mikään vakavikko”, Väyrynen taas lausahti vuonna 2012 Seura-lehden artikkelissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja