Mainos

Paavo Väyrynen purkaa tuntojaan blogissaan – käy läpi viime vuosien pettymyksiä: "Jos olisin ollut kymmenen vuotta nuorempi..."

0:57
Paavo Väyrysen mielestä tähtiliikkeen huonoa menestystä selittää se, ettei puolue päässyt vaaliohjelmiin. Katso haastattelu!

Politiikan konkari, yli 30 vuotta kansanedustajan toiminut Paavo Väyrynen jäi rannalle eduskuntavaaleissa. Seitsemän tähden liikkeen ehdokas keräsi vain 1 235 ääntä ja jäi kauaksi läpipääsystä.

Väyrynen jakaa ajatuksiaan blogikirjoituksessaan otsikolla "Alkiolaisuuden alennustila".

Väyrysen mielestä keskustan vaalitappio ei johtunut hallitusvastuusta, vaan liberaalista politiikasta, joka ei edustanut Urho Kekkosen ja Santeri Alkion linjoja.

– Keskusta nousi vuoden 1970 murskatappion jälkeen aatteellisella tahtopolitiikalla 1980-luvun lopulla Suomen suurimmaksi puolueeksi. Kannoin tästä päävastuun ensin varapuheenjohtajana ja sitten puheenjohtajana, Väyrynen linjaa.

Keskustan puheenjohtajaksi kesällä 2013 valittuun Juha Sipilään Väyrynen kertoo olleensa aluksi tyytyväinen, mutta pettyneensä sittemmin hallitukseen.

– Jos olisin ollut kymmenen vuotta nuorempi, olisin voinut antaa Sipilän ajaa puolueen karille ja ryhtyä sen jälkeen sitä jälleen nostamaan, Väyrynen puntaroi.

Eurovaaleihin osallistumisesta: "Pohdimme asiaa"

Pitkän linjan poliitikko käy kirjoituksessaan läpi vaiheensa perustamansa kansalaispuolueen ja seitsemän tähden liikkeen kanssa.

Liikkeen suosiota ei Väyrysen mukaan päästy mittaamaan, sillä hän katsoo liikkeen tulleen suljetuksi vaalikeskusteluista ja -ohjelmista. Liike jatkaa toimintaansa ja osallistu Väyrysen mukaan tuleviin vaaleihin.

Eurovaaleihin osallistuminen on silti pohdinnassa, sillä Väyrynen olettaa liikeen jäävän TV-julkisuuden ulkopuolelle.

– Pohdimme asiaa, Väyrynen tiivistää kirjoituksensa loppuun.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja