Mainos

Yli 250 000 mielenosoituksessa presidentti Dilma Rousseffin puolesta

Brasiliassa presidentti Dilma Rousseffin kannattajat ovat osoittaneet mieltä hänen puolestaan noin 30 kaupungissa. Kokoontumiset olivat vastaveto presidentin eroa vaatineille mielenosoituksille. 

Poliisi arvioi, että mielenilmauksiin Rousseffin puolesta otti osaa eilen yhtensä noin 267 000 ihmistä. Järjestäjien mukaan osallistujamäärä oli paljon suurempi, noin 1,2 miljoonaa.  
Viime viikolla hallituksen vastaiset mielenosoitukset keräsivät kaduille korkeimpien arvioiden mukaan jopa kolme miljoonaa ihmistä. Arviot mielenosoittajien määrästä ovat kuitenkin vaihdelleet suuresti. 

Isoja tukimarsseja presidentin puolesta nähtiin eilen ainakin Sao Paulossa, Rio de Janeirossa ja pääkaupunki Brasiliassa. Mielenosoitukset olivat samalla hallitsevan työväenpuolueen yritys osoittaa, että sen kannatus ei ole huvennut. 

Torstaina poliisi käytti pääkaupungissa kyynelkaasua, kun Rousseffin vastustajat vaativat hänen eroaan.

Lula ei nyt kansliapäälliköksi

Rousseffin kannatusta ovat koetelleet virkarikostutkinta, kyseenalaiset nimitysaikeet, korruptioepäilyt ja sitkeä taantuma. 

Presidenttiä vastustavat mielenosoitukset voimistuivat, kun julkisuuteen vuoti tieto, että Rousseff aikoi nimittää edeltäjänsä Luiz Inacio Lula da Silvan kansliapäällikökseen.  
Arvostelijoiden mukaan Rousseff aikoi näin suojella korruptiosta epäiltyä Lulaa mahdolliselta pidätykseltä. 

Lula kärsi takaiskun eilen, kun Brasilian korkein oikeus päätti toistaiseksi estää nimityksen. Korkeimman oikeuden tuomari Gilmar Mendes lähetti samalla Lulaa vastaan nostetun korruptiosyytteen takaisin rikosoikeuden käsittelyyn. 

Rousseff on syyttänyt vastustajiaan vallankaappauksen juonimisesta. Samaan viittasi ex-presidentti Lula, kun hän puhui kannattajilleen eilen. 

– Emme hyväksy vallankaappausta, julisti Brasiliaa vuodet 2003-2011 johtanut Lula.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.