Yli 200 naispelaajaa sitoutunut boikotoimaan kiekkoa tarvittaessa – nähdäänkö Pohjois-Amerikassa huippunaiskiekkoa kaudella 2019-2020?

Yli 200 naiskiekkoilijaa ovat yhdistäneet voimansa ja päättäneet olla pelaamatta ammattikiekkoa tulevalla kaudella 2019-2020, mikäli naisten jääkiekolle ei saada perustettua toimivaa ja pitkäaikaista naisten ammattiliigaa, kirjoittaa The Hockey News sivuillaan.

Ilmiö on saanut alkunsa siitä, kun Kanadan naisten jääkiekkoliiga CWHL lakkautti sarjan toiminnan 1. toukokuuta 2019 lähtien kannattamattoman bisnesmallin vuoksi. Parin sadan naisjääkiekkoilijan tarkoituksena on rakentaa vahvempaa pohjaa naiskiekolle.

Tapauksessa mukana ovat useiden maiden naismaajoukkuepelaajia, kuten Kanadan ja USA:n naiskiekkotähdet Hilary Knight, Marie-Philip Poulin, Shannon Szabados ja Kendall Coyne-Schofield. Lisäksi myös NWHL ja Euroopan naisten sarjoista useat jääkiekkoilijat ovat sitoutuneet ilmiöön. 

Lakkautetun CWHL-sarjan joukkueen Montreal Canadiensin yhdysvaltalainen hyökkääjä Knight twiittasi torstaina vastineen ilmiöön liittyen.

– Emme pelaa missään Pohjois-Amerikan ammattilaissarjassa tulevalla kaudella, ennen kuin ammattilaiskiekko saa mitä se tarvitsee ja ansaitsee, Knightin jakamassa vastineessa julistetaan.

CWHL oli toinen merkittävistä naisten jääkiekkosarjoista Pohjois-Amerikassa.

Lue myös:

    Uusimmat