Iso käänne NHL:n ja Kanadan nuorten MM-joukkueen raiskaustapauksessa – poliisi käskee pelaajia antautumaan

Paikallinen poliisi käskee yhteensä viittä Kanadan vuoden 2018 nuorten MM-kisajoukkueen pelaajaa antautumaan raiskaustapauksessa.

Asiasta kertoo The Globe and Mail.

Kanadan Ontariossa sijaitsevan Londonin poliisi on tutkinut tapausta sen jälkeen, kun nuori nainen väitti yhteensä kahdeksan junioripelaajan raiskanneen hänet kesällä 2018. Osa pelaajista oli voittamassa Kanadan paidassa kultaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa tammikuussa 2018.

Poliisi kehottaa nyt viittä kyseisen joukkueen pelaajaa antautumaan, jotta he voivat vastata seksuaaliseen häirintään liittyviin syytteisiin.

Tapaus on nyt isosti pinnalla Pohjois-Amerikan kiekkomedioissa, sillä tuoreeltaan viisi Kanadan kyseisen joukkueen pelaajaa ilmoitti vetäytyvänsä omien seurojensa ”arkitoiminnasta” sivuun.

Nämä pelaajat ovat Calgary Flamesin Dillon Dubé, Philadelphia Flyersin Carter Hart, New Jersey Devilsin Cal Foote ja Michael McLeod sekä nykyään Sveitsissä pelaava Alex Formenton.

Koko asiassa on nähty rumia käänteitä, sillä Kanadan jääkiekkoliitto pyrki pitämään tapauksen pimennossa ja maksoi uhrille useiden miljoonien dollarien korvaukset. Sovintokulut maksettiin osaltaan liiton jäsenmaksuvaroista.

Kanadan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Scott Smith ja koko johtokunta erosi tehtävästään viime vuoden lokakuussa. Liitto menetti samalla useita yhteistyökumppanuuksia.

Muokattu 24.1.2023. kello 19.07: Lisätty tiedot Formentonista, Footesta ja McLeodista.

Lue myös:

    Uusimmat