Suomen maajoukkuekiekkoilijoiden sarja lopettaa toimintansa: "Vaikeaa pysyä optimistisena"

Kanadan naisten jääkiekkoliiga CWHL:n johtokunta on tehnyt päätöksen lakkauttaa sarjan toiminta 1. toukokuuta 2019 lähtien. Se kertoo tiedotteessaan, että vaikka jäällä nähtävä peli on huikaisevaa, on bisnesmalli taloudellisesti kestämätön.

Ammattilaisliigassa pelasi kuusi joukkuetta kolmesta eri maasta. Sarjassa pelasi kaksi MM-kotikisoihin valmistautuvaa Suomen maajoukkuepelaajaa. Sarjan mestaruuden voittaneessa Calgary Infernossa pelasi hyökkääjä Venla Hovi. Noora Räty edustaa kiinalaista Shenzheniä. Hän otti tiedon raskaasti ja julkaisi Twitterissä omia ajatuksiaan aiheesta.

– Tänä aamuna saimme tiedon sarjan lopettamisesta. Teemme pelaajina parhaamme löytääksemme ratkaisun, jotta tämä ei olisi viimeinen kautemme, mutta on vaikeaa olla optimistinen, Räty kirjoitti.

Myös Hovi otti kantaa päätökseen. 

– Jääkiekkoyhteisön johtajina meidän täytyy ottaa tämä haasteena rakentaaksemme kestävämpi ja menestyvämpi polku parhaille pelaajillemme sekä tulevaisuuden sukupolville, Hovi twiittasi.

CWHL on perustettu vuonna 2007 ja se on toinen Pohjois-Amerikan merkittävistä naisten sarjoista. Yhdysvaltojen NWHL:ssä kiekkoilee suomalaismaalivahti Meeri Räisänen.

Lue myös:

    Uusimmat