Yli 139 minuutin maratonpeli! Floridan supertähti nousi sankariksi keskellä yötä

Florida Panthers kukisti Carolina Hurricanesin NHL:n itäisen konferenssifinaalisarjan avausottelussa 3–2-lukemin vasta 4. jatkoerässä.

NHL-historian kuudenneksi pisimmäksi venyneen ottelun ratkaisijaksi nousi Floridan supertähti Matthew Tkachuk, joka iski voittomaalin 4. jatkoerän lopulla ajassa 139:48.

Isäntäjoukkue Carolina aloitti maalinteon avauserässä, kun Seth Jarvis pyssytti kiekon Sebastian Ahon esityöstä verkkoon vain 12 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toisessa erässä valokeilaan astui Floridan Aleksander Barkov. Suomalaistähti laukoi kiekon tarkalla rannelaukauksella tolpan juuren ohi Carolinan maalivahdin Frederik Andersenin.

Pari minuuttia myöhemmin Barkov sai syöttöpisteen Carter Vergaeghen 2–1-johtomaaliin.

Carolinan tehokas ylivoima onnistui päätöserässä ja Stefan Noesen venytti maalillaan ratkaisun jatkoeriin.

Florida oli lähellä ratkaisua heti 1. jatkoerän avausminuuteilla, mutta Ryan Lombergin osuma hylättiin lopulta videotarkistuksen jälkeen maalivahdin estämisestä.

Myös Carolina oli lähellä ratkaisumaalia. Jarvisin nosto maalin edestä kilpistyi kuitenkin vain ylärimaan.

Neljännessä jatkoerässä oli Anton Lundellin vuoro päästä enemmän kuin lähelle ratkaisua, mutta suomalaisnuorukaisen ohjuri osui maalirautoihin.

Florida nousi voittajaksi lopulta Tkachukin osumalla.

Ottelu on molempien joukkueiden seurahistorian pisin. Ratkaisu tuli paikallista aikaa vasta kello kahdelta aamuyöstä.

Pitkä iltapuhde näkyi myös suomalaistähtien peliajoissa. Aho vietti kaukalossa lähes 46 minuuttia ja Barkov lähes 44 minuuttia.

Carolinan suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen palasi käsivamman jäljiltä kokoonpanoon kuukauden poissaolon jälkeen. Teräväinen jäi ottelussa pisteittä.

Myös Kotkaniemi sekä Floridan Lundell ja Eetu Luostarinen jäivät ilman tehomerkintöjä.

Juttua korjattu: Ottelu oli NHL-historian kuudenneksi pisin, ei seitsemänneksi.