Mainos

Yli 100 valtionpäämiestä saapuu Pariisin ilmastokokoukseen

Yli 100 valtionpäämiestä on ilmoittanut saapuvansa Pariisin ilmastokokouksen avajaisiin marraskuun 30. päivänä.

– Yli 100 päämiestä on vahvistanut osallistumisensa, muunmuassa Yhdysvaltain, Kiinan ja Venäjän presidentit, kertoi Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius tänään.

Venäjän osallistumista pidetään tärkeänä sopimuksen syntymisen kannalta. Venäjä on luvannut leikata päästöjään 25-30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Lupaus on kuitenkin ehdollinen ja riippuu ilmastokokouksen tuloksista ja muiden suurien saastuttajamaiden päästöleikkauksista. Venäjä on maailman viidenneksi suurin saastuttaja Kiinan, Yhdysvaltojen, EU:n ja Intian jälkeen.

Päämiehet lisäävät onnistumispaineita

– On tärkeää, että Ranska päätti kutsua päämiehet heti kokouksen alkuun. Niin ei ole tehty koskaan aiemmin. Päämiehet asettavat neuvottelijoille painetta siitä, millaisen lopputuloksen he haluavat saavuttaa, arvioi YK:n ilmastosihteeristön johtaja Christiana Figueres.

Ranskan ulkoministeri muistutti Pariisiin saapuneille ympäristöministereille, että ilmastokokouksen on onnistuttava. Pariisissa alkoi tänään ilmastokokousta valmisteleva kokous.

– Tiedän, ettei näitä ongelmia ole aiemmin pystytty ratkaisemaan. Meillä ei kuitenkaan ole suunnitelmaa B, koska meillä ei ole käytettävissä toista planeettaa. Sen takia meidän on onnistuttava ja me haluamme onnistua. Edessä on paljon työtä ja ratkaistavia ongelmia, huomautti Laurent Fabius.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.