Mainos

Ilmastoneuvotteluihin otettiin varaslähtö

Pariisin kansainvälinen ilmastokokous alkaa huomenna valtioiden ja hallitusten johtajien kokoontumisella. Virkamiesneuvottelijat ottavat kuitenkin varaslähdön ja aloittavat neuvottelut jo tänään.

Neuvottelujen tavoitteena on rajoittaa ilmaston keskimääräinen lämpeneminen enintään kahteen celsiusasteeseen. Yli 170 valtion ilmastokokouksen alla antamat lupaukset niiden omista toimista eivät vielä riitä tavoitteen saavuttamiseen.

YK:n alaisen Maailman ilmatieteen laitoksen WMO:n mukaan tästä vuodesta on tulossa mittaushistorian kuumin. Esiteolliseen aikaan verrattuna ilmaston arvoidaan jo lämmeneen keskimäärin yhden asteen.

Kokousta edeltäneissä neuvotteluissa ei kyetty ratkaisemaa monia tärkeitä kysymyksiä, kuten vastuunjakoa ilmastotoimista ja kehittyvillä meille suunnattavaa lisärahoitusta.

EU:n ilmastokomissaari Miguel Arias Canete sanoi kokouksen alla olevansa varma siitä, että Pariisissa syntyy jonkinlainen sopimus.

– Mutta pelkään, että päädymme minimalistiseen sopimukseen, Canete ennusti uutistoimistojen mukaan.

Ilmastokokous alkaa Pariisissa vain pari viikkoa 130 kuolonuhria vaatineiden terrori-iskujen jälkeen. Kokousta ei peruttu, mutta joitakin suuria oheistapahtumia ei turvallisuussyistä järjestetä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.