Mainos

Ylen nettisivut ilkivallan kohteena

Sivujen käyttäjille ilkivalta on näkynyt palveluiden sulkeutumisena.

Yleisradion internetpalvelut joutuivat krakkereiden ilkivallan kohteeksi viikonloppuna. Sabotaasi havaittiin ensimmäiseksi presidentin itsenäisyyspäivänjuhlia käsittelevillä sivuilla myöhään lauantai-iltana. Yle on tehnyt asiasta rikosilmoituksen Helsingin poliisille.

Ylen tietoturvapäällikön Antti Järvisen mukaan linnanjuhlasivusto suljettiin nopeasti. Pian ilkivallan kohteeksi joutuneita sivustoja löytyi lisää. -Viime yön aikana tiettyjä turva-asetuksia on tiukennettu. Tämän takia jotkin sivut eivät toimi normaalisti ja niitä nyt sitten korjataan toimimaan uusien asetusten mukaisesti, Järvinen kertoi.
Järvisen mukaan krakkereiden tekemä ilkivalta ei missään vaiheessa näkynyt nettisivustojen normaalikäyttäjille muutoin kuin palveluiden sulkeutumisena.

Tietoturvapäällikön mukaan Ylellä on viitteitä siitä, keitä ilkivallan tekijät saattavat olla. -Kyllähän me näemme, mistä internet-osoitteista tänne on oltu yhteydessä. Ilkivalta ei Järvisen mukaan aiheuttanut mitään muuta vahinkoa kuin ylimääräisiä työtunteja. -Mitään tietoa ei ole hävinnyt, eivätkä palvelimet ole olleet kenenkään muun käskytettävinä.

Keskustelusivuilla maininta asiasta

Sabotaasi havaittiin, kun joku kirjoitti tällaisen sivun tekemisen mahdollisuudesta nettiharrastajien omilla keskustelupalstoilla. Yle tarkasti asian ja sai selville, että joku oli kaivanut Ylen nettisivuilta joulukalenterin kuvia ja laittanut niitä näkyviin linnankävijöiden kuvien kohdalle.

-Joku halusi vielä esitellä harrastuneisuuttaan lataamalla omia tiedostojaan, joissa oli eri näköisiä kuvia, osassa myös paljasta pintaa, Järvinen lisäsi. Ylen asiakkaat eivät näitäkään kuvia nähneet. Tässä vaiheessa ylittyi myös Järvisen mukaan rikoksen tunnusmerkistö luvattoman käytön osalta. Juttua tutkitaan hänen mukaansa tietomurtona ja luvattomana käyttönä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.