Mainos

Ylen kysely: SDP nousi keskustan ohi kannatuskärkeen – kesästä kasvua jo 8 prosenttiyksikköä

SDP on noussut Suomen suosituimmaksi puolueeksi keskustan ohi, kertoo Ylen tänään julkaisema kannatusmittaus. SDP:n kannatus on noussut kuukauden aikana 1,7 prosenttiyksikköä 22,7 prosenttiin. Keskustan kannatus on laskenut 0,2 prosenttiyksikköä 21,4 prosenttiin.

SDP oli ainoa kannatustaan nostanut oppositiopuolue. Puolueen kannatus on noussut kesän lukemista yli kahdeksan prosenttiyksikköä.

Myös Helsingin Sanomien ennen joulua julkaisemassa kannatusmittauksessa SDP oli noussut keskustan ohi, joskin käytännössä puolueet olivat HS:n mittauksen mukaan tasoissa.

Hallituspuolueiden kannatuslukemat pysyivät Ylen gallupissa lähes ennallaan. Suurin muutos hallituksen sisällä oli kokoomuksen 0,4 prosenttiyksikön nousu 18,7 prosenttiin. Perussuomalaisten kannatus pysyi ennallaan 8,9 prosentissa.

Vihreille laskua edellisestä mittauksesta tuli lähes prosenttiyksikön verran, ja puolueen kannatus oli nyt 11,7 prosenttia. Vasemmistoliiton kannatus laski 7,3 prosenttiin ja RKP:n kannatus 3,9 prosenttiin. Kristillisdemokraatit olivat lähes ennallaan 3,4 prosentin kannatuksella.

Ylen Taloustutkimuksella teettämään gallupiin haastateltiin lähes 2 000:ta henkilöä, joista puoluekantansa kertoi kaksi kolmasosaa. Mittauksen virhemarginaali on suurimpien puoleiden osalta 1,8 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.