Mainos

Ylen kysely: Perussuomalaisten kannatus romahti – vihreätkin nousivat edelle

Puolueiden kannatuksessa on tapahtunut kuukaudessa poikkeuksellisen suuria muutoksia, kertoo Ylen kannatusmittaus.

Perussuomalaisten kannatus laski syys-lokakuussa yli neljä prosenttiyksikköä ja päätyi 10,7 prosenttiin. Puolue putosi viidenneksi suosituimmaksi puolueeksi, ja vihreät nousi perussuomalaisten edelle. Vihreiden kannatus nousi 12,7 prosenttiin.

Perussuomalaisten kannatus on ollut näin alhaalla viimeksi elokuussa 2010.  

Samaan aikaan SDP nousi lähes neljä prosenttiyksikköä ja keräsi 18,3 prosentin kannatuksen. SDP nousi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi.

Keskustan kannatus laski kuukaudessa runsaan prosenttiyksikön, mutta keskustalla on silti selvä kärkipaikka 21,7 prosentin kannatuksella.

Hallituspuolueilla on tuoreessa kannatusmittauksessa yhdessä niukka enemmistö. Kolmen hallituspuolueen yhteiskannatus on pudonnut 50,4 prosenttiin, ja viiden oppositiopuolueen suosio on noussut 48,1 prosenttiin.

Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten yhteensä 2898 henkilöä. Puoluekantansa kertoi kaikista vastanneista 63,4 prosenttia eli lähes saman verran kuin edellisessä mittauksessa.

Haastattelut tehtiin 7.9.-6.10. Kannatusarvion virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin 1,5 prosenttiyksikköä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.