Mainos

Ylen kysely: Perussuomalaisten alamäki jatkuu, SDP nousee

Perussuomalaisten kannatuksen luisu on jatkunut loka-marraskuussa, selviää Ylen Taloustutkimuksella teettämästä mielipidemittauksesta.

Sen mukaan perussuomalaisten kannatus laski 0,9 prosenttiyksikköä ja on nyt 9,8 prosenttia. SDP:n kannatus nousi 2,4 prosenttiyksikköä ja ylsi 20,7 prosenttiin. SDP on nyt kannatusmittauksessa keskustan jälkeen toisena, perussuomalaiset viidentenä.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Jari Pajunen sanoo Ylelle, että SDP:n 2,4 prosenttiyksikön nousu on yllättävän iso. Kahdessa kuukaudessa SDP:n kannatus on noussut yli kuusi prosenttiyksikköä.

Perussuomalaisten kannatuksesta on sulanut huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen melkein puolet, sillä vaaleissa puolueen kannatus oli 17,7 prosenttia.

Viimeksi perussuomalaisten kannatus on ollut alle kymmenen prosenttia vuonna 2010.

Kahden muun hallituspuolueen, keskustan ja kokoomuksen tilanne säilyi vakaana. Keskusta pysyi kannatuksen ykkösenä 21,7 prosentin kannatuksella. Kokoomuksen suosio nousi 0,3 prosenttiyksikköä 18,3:een.

Sekä kokoomuksen että keskustan kannatus on hieman suurempi kuin kevään vaaleissa, mutta hallituspuolueiden yhteenlaskettu kannatus vajosi hieman alle 50 prosenttiin.

Taloustutkimus haastatteli kannatusarviota varten lähes 3000:tta henkilöä. Kannatusarvion virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla 1,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.