Mainos

Ylen tuore puoluegallup: SDP nousi kokoomuksen ohi

Ylen tuoreessa kuukausittaisessa puolueiden kannatuskyselyssä keskusta on yhä Suomen suosituin puolue. Puolue oli ainoa hallituspuolueista, joka nosti kannatustaan kannatusmittauksessa. Kannatus nousi 0,7 prosenttiyksikköä viime kyselystä ja on nyt 21,8 prosenttia.

SDP nousi kannatusmittauksessa toiseksi ohi kokoomuksen. Keskustan tavoin SDP nosti kannatustaan 0,7 prosenttiyksikköä ja sen kannatus on nyt 18,9 prosenttia.

Kokoomus jäi kolmanneksi Ylen mittauksessa. Kannatuksesta on sulanut prosenttiyksikkö puheenjohtajavaihdoksesta huolimatta. Kannatus on Ylen mukaan nyt 17,6 prosenttia.

Perussuomalaisten alamäki jatkuu. Heinä-elokuun kyselyssä kannatuksesta suli prosenttiyksikkö ja kannatus on nyt 7,6. Edellisen kerran yhtä huonot kannatuslukemat puolue on saanut Ylen mukaan vuonna 2010 huhtikuussa.

Oppositiopuolueilla menee paremmin. Vasemmistoliitto nosti kannatustaan 0,6 prosenttia 9,8 prosenttiin. Nousussa aikaisemmin ollut vihreät on tasannut menoaan. Nyt puoluetta kannatti 13,7 prosenttia, joten 0,4 prosenttiyksikköä vähemmän viime kyselyyn verratessa.

Ylelle kyselyn toteutti Taloustutkimus ja siihen vastasi 2 424 ihmistä. Virhemarginaali on 1,6 prosenttiyksikköä suuntaansa ja onkin huomattava, että kyselyn muutoksen kannatusluvuissa mahtuvat virhemarginaalin sisään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.