Ylen hallintoneuvosto tyytyväinen päätoimittajien selvitykseen – Jokinen pahoittelee lausuntojaan

Ylen vastaavat päätoimittajat tapasivat tänään Ylen hallintoneuvoston työvaliokuntaa ylimääräisessä kokouksessa.

Kokouksen aiheena oli sepitteen rooli journalismissa. Keskustelu aiheesta käynnistyi, kun Aamulehdessä pitkän uran tehnyt toimittaja Matti Kuusela kertoi käyttäneensä jutuissaan sepitteellistä aineistoa. 

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavan päätoimittajan Jouko Jokisen kommentit tapauksesta herättivät sittemmin ihmetystä.

Ylen vastaavat päätoimittajat antoivat selvityksen Ylen journalismin periaatteista. 

Luotettavuus ja totuudenmukaisuus ovat Ylen journalismin perusta. Sepite ei kuulu missään muodossa Ylen journalismiin. Ylen uutiset ja muu journalismi perustuvat faktoihin ja tarkistettuihin tietoihin, Ylen vastaavat päätoimittajat Jouko Jokinen, Johanna Törn-Mangs, Panu Pokkinen ja Ville Vilén kertovat tiedotteessa.

Matti Kuusela sepitteistään: Haluan, että lukija miettii, mitä hän lukee 2:32
Matti Kuusela sepitteistään: Haluan, että lukija miettii, mitä hän lukee.

Jokinen: "Olen pahoillani"

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen painottaa tiedotteessa, että sepitteelle ei Ylen journalismissa ole sijaa.

– Olen pahoillani, että aiemmat lausuntoni Aamulehden entisestä toimittajasta ovat johtaneet Ylen journalismin luotettavuuden kyseenalaistamiseen, Jokinen sanoo tiedotteessa.

Jokinen on aiemmin toiminut Aamulehden vastaavana päätoimittajana. Hän on tiettävästi jäämässä eläkkeelle Yleltä.

Hallintoneuvoston kerrotaan olleen tyytyväinen.

Saimme kattavan selvityksen Ylen journalistisista periaatteista ja olemme selvitykseen tyytyväisiä. Hallintoneuvoston työvaliokunta korostaa, että julkisen palvelun ohjelmatoiminnan mukaiset tehtävät on suoritettava yhtiössä edelleen luotettavasti ja vastuullisesti, Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo sanoo tiedotteessa. 

Miksi Kuusela päätti olla rehellinen journalisminsa taustoista elämänkerrassaan? Kaduttaako päätös? Miltä mylläkkä on tuntunut? Katso tähän ja muihin kysymyksiin vastaukset Kuuselan koko haastattelusta.
Aamulehti poisti verkosta palkitun toimittajan kirjoituksia - Matti Kuusela vastaa 10:56

Lue myös:

    Uusimmat