Ylen gallup: Kokoomus edelleen suosituin, mutta kannatus laski yli kaksi prosenttiyksikköä

Kokoomus jatkaa suosituimpana puolueena Ylen tuoreimmassa kannatusmittauksessa, mutta oppositiopuolueen etumatka kaventui edellisestä mittauksesta. Puolueen kannatus laski 2,2 prosenttiyksikköä ja oli 23,7 prosenttia.

Toiseksi suosituimpana on pääministeripuolue SDP, jonka kannatus nousi 1,1 prosenttiyksikköä 19,8 prosenttiin. SDP:n kannatus lähenteli alkukesästä 20 prosentin rajaa, jonka se ylitti Ylen mukaan viimeksi puolitoista vuotta sitten.

Kokoomuksella oli kuukausi sitten tehdyssä mittauksessa etumatkaa yli seitsemän prosenttiyksikköä, mutta tuoreessa mittauksessa SDP on enää vajaat neljä prosenttiyksikköä kokoomusta jäljessä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Mitä kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kansanedustajat ajattelevat Yhdysvaltain aborttioikeuden kumoamisesta? 2:57
Mitä kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kansanedustajat ajattelevat Yhdysvaltain aborttioikeuden kumoamisesta?.

Alkukesästä kokoomus on ollut otsikoissa muun muassa puolueen kansanedustajaan Wille Rydmaniin liittyneen kohun vuoksi. Rydmanin on väitetty käyttäytyneen epäsopivasti nuoria tyttöjä ja naisia kohtaan.

Kolmanneksi suosituin puolue oli perussuomalaiset 15,3 prosentilla. Puolueen kannatus nousi 0,4 prosenttiyksikön verran.

Hallituspuolueista keskustan kannatus laski 0,3 prosenttiyksikköä ja vihreiden taas nousi saman verran. Keskustan kannatus oli 11,8 ja vihreiden 9,7 prosenttia. Vasemmistoliiton ja RKP:n suosio puolestaan laski 0,2 prosenttiyksikön verran. Vasemmistoa kannatti 7,8 prosenttia vastaajista ja RKP:ta 4,6 prosenttia.

Taloustutkimuksen 6.6.–5.7. toteuttamassa kyselyssä kysyttiin 2  348 ihmiseltä, minkä puolueen ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit olisivat nyt. Puoluekantansa ilmoitti liki 1 700 haastateltavaa. Kyselyn virhemarginaali on 2,0 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo: Luottamusta Rydmaniin ei ole 2:59
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo: Luottamusta Rydmaniin ei ole.

Lue myös:

    Uusimmat