HS-gallup: Kokoomus ja keskusta kasvattivat suosiotaan – SDP:n kannatus laski

6:13
Katso video: Näin oppositio reagoi hallituksen budjettiin – Orpo: "Tämä tarkoittaa todella kylmääviä aikoja suomalaisille".

Oppositiopuolue kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena 23,6 prosentin kannatuksella, selviää Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä. Puolueen suosio kasvoi 0,6 prosenttiyksikköä aiemmasta mittauksesta.

Pääministeripuolue SDP on toiseksi suosituin. Sen kannatus laski lähes prosenttiyksikön 19,2 prosenttiin. Kolmanneksi eniten kannatusta keräsi opposition perussuomalaiset. Sitä äänestäisi 16,1 prosenttia vastaajista, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Keskustan kannatus nousi lähes prosenttiyksikön, ja sitä äänestäisi 11,8 prosenttia vastaajista. Vihreiden kannatus on 9,6 prosenttia, vasemmistoliiton 8,0 prosenttia ja RKP:n 4,4 prosenttia. Kristillisdemokraatteja tuki 3,4 prosenttia vastaajista ja Liike Nyt -puoluetta 2,0 prosenttia. 

Yli neljännes osallistujista ei osannut tai halunnut sanoa, mitä puoluetta äänestäisi eduskuntavaaleissa, tai vastasi, ettei kävisi äänestämässä.

Kyselyyn osallistui yli 2 400 ihmistä. Sen virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Kantar Public toteutti tutkimuksen 15. elokuuta ja 11. syyskuuta välisenä aikana, joten elokuun puolivälin jälkeen puhjennutta pääministeri Sanna Marinin (sd.) niin sanottua bilekohua käsiteltiin mediassa tutkimuksen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja