Yleisurheilun olympiakarsinta jäihin, tulosrajoja ei rikota tällä kaudella – Kansainvälinen yleisurheiluliitto ilmoitti lomautuksista

Kansainvälinen yleisurheiluliitto (WA) jäädyttää rankingjärjestelmänsä marraskuun loppuun saakka. Tuloksia, jotka tehdään aikavälillä 6. huhtikuuta–30. marraskuuta, ei myöskään oteta huomioon Tokion olympialaisten karsinnassa. WA tiedotti asiasta tiistaina.

Näin yleisurheilun olympiarajojen rikkominen ei ole mahdollista tulevana kesänä ja syksynä mahdollisesti käytävissä kilpailuissa. Sen sijaan tulokset, jotka on tehty ennen päivämäärää 6. huhtikuuta 2020, lasketaan yhä mukaan rankingiin. Myös urheilijat, jotka ovat rikkoneet olympialaisten tulosrajan vuoden 2019 alussa alkaneen karsinta-ajan puitteissa, ovat edelleen edustuskelpoisia Tokion vuoden 2021 olympialaisissa.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe sanoo, että olympiakarsinnan jäädyttäminen on reilu ratkaisu urheilijoiden kannalta, sillä mahdollisuudet kilpailemiseen tulevat eroamaan eri maiden urheilijoiden välillä koronaviruksen asettamien matkustusrajoitusten vuoksi.

Samalla WA ilmoitti lomauttavansa puolet toimistonsa henkilökunnasta. Syyksi liitto ilmoittaa työpaikkojen turvaamisen jatkossa. Lomautettavat työntekijät työskentelevät liiton mukaan kiinteästi tapahtumien järjestämisessä.

Liitto hyödyntää lomautuksissaan Monacon ruhtinaskunnan tukiohjelmaa, jonka se on suunnannut koronaviruksen vuoksi vaikeuksiin joutuneille yrityksille. Lomautetut työntekijät saavat lomautuksensa ajan täyttä palkkaa, josta Monacon hallitus maksaa 70 prosenttia ja liitto 30 prosenttia.

– Monacon hallituksen mahdollistamalla päätöksellä pystymme varmistamaan kassavirtamme ja suojelemaan työpaikkoja pitkällä aikavälillä, Coe sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja