Yleisurheilun MM-finaalin viimeiseen yritykseen erikoinen komento – maailmanmestari hämillään: "Minulle sanottiin, että mene pois"

Christian Taylor loikki neljättä kertaa kolmiloikan maailmanmestariksi 1:18
Christian Taylor kommentoi neljättä maailmanmestaruuttaan MTV Urheilulle.

Yhdysvaltain Christian Taylor leiskautti komeasti uransa neljänteen maailmanmestaruuteen oltuaan sunnuntaina paras kolmiloikan MM-finaalissa Dohassa. Taylorin keskittyessä viimeiseen yritykseensä nähtiin kuitenkin tapahtumaketju, joka hämmästytti loikkaajatähteä.

Taylor oli jo varmistanut maailmanmestaruuden kauden parhaalla tuloksellaan 17,92, kun hän lähti keskittyneesti päättämään kilpailua. Yhtäkkiä yhdysvaltalainen komennettiin kuitenkin yllättävästi sivuun.

Toimitsijoilta oli jäänyt tasoittamatta hiekka Yhdysvaltain Will Clayen kuudennen kierroksen hypyn jälkeen. Operaatio jouduttiin tekemään, kun Taylor oli jo asemissaan vauhdinottoradalla.

– Olin todella hämilläni lopussa komennon muuttamisesta. Menin vauhdinottoradalle ja minulle sanottiin, että mene pois, Taylor kertoi MTV Urheilulle.

Taylor venytti viimeisellään vielä kelpo tuloksen 17,54. Hänen parhaansa 17,92 syntyi viidennellä kierroksella. Maailmantilaston ykkösmies Claye sijoittui toiseksi (17,74) ja Burkina Fason Hugues Fabrice Zango nappasi tiukassa taistossa pronssia (17,66).

– Tiesin, että täällä pistetään parasta pöytään. Valmentajani sanoi, että ole valmis vastaamaan, Taylor sanoi.

– Olen todella kiitollinen, että tämä päättyi voittooni.

Taylorin 2010-luvun arvokisarekordi on hurja: hän on kahminut maailmanmestaruudet vuosina 2011, 2015, 2017 ja 2019 ja olympiakullat vuosina 2012 sekä 2016. Mies ei ole kuitenkaan voittamiseen leipääntynyt.

– Minulle tämä on kuin ensimmäinen voitto. Uskon, että olen huomenna (maanantaina) tunteikkaana mitaliseremoniassa, Taylor sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat