Mykistävä ennätysparannus – MM-kisojen suurin sensaatio nähtiin tiistaina: "En voi uskoa sitä"

Video: Laulauga Tausaga jysäytti jättiyllätyksen – reaktio heiton jälkeen kertoo kaiken

Laulauga Tausaga vastasi tiistai-iltana yleisurheilun MM-kisojen toistaiseksi suurimmasta yllätyksestä. Kahdessa aiemmassa MM-kisojen kiekonheittofinaalissa viimeiseksi jäänyt Tausaga jysäytti viidennellä heitollaan neljän metrin ennätysparannuksen 69,49 ja pokkasi sensaatiomaisesti mestaruuden.

Laulauga Tausaga paransi omaa ennätystään hämmentävällä tavalla yli neljällä metrillä tiistai-illan kiekonheittofinaalissa Budapestissa. Loppukilpailun alkaessa parhaimmillaan urallaan kiekon 65,46 metriin heittänyt Tausauga löysi jostain käsittämättömästi neljän metrin parannuksen ja täräytti viidennellä kiskaisullaan tuloksen 69,49.

Ennen Tausagan jättipaukkua olympiavoittaja Valarie Allman vaikutti olevan matkalla rutiininomaiseen maailmanmestaruuteen. MM-kisojen alla yhdysvaltalainen oli heittänyt kolme metriä pidemmälle tällä kaudella kuin kukaan hänen kilpailijoistaan.

Allman oli täräyttänyt kiekon kahdesti yli 68 metrin ennen kuin näytti viimeistelevän voittonsa neljännen heittonsa tuloksella 69,23, kunnes havaijilaistaustainen Tausauga sekoitti pakan täydellisesti.

Kiinan Feng Bin pokkasi pronssia tuloksella 68,20.

Voittonsa jälkeen Tausaga oli ymmärrettävästi liikuttuneessa tilassa.

– En tiedä, oliko haltijakummillani tai esi-isilläni jotain tekemistä tämän kanssa, mutta pystyin tänä iltana tekemään jotain, mitä en pitänyt mahdollisena, Tausaga kertoi.

– Olin varma, että jos pääsen A-tasolleni, voin hiipiä mitalisijoille ja olla jotain muuta kuin 12:s niin kuin aiemmissa kaksissa MM-kisoissa.

– On uskomatonta nousta 12. sijalta ensimmäiseksi. Sanoin vain itselleni, että minun on lyötävä kaikki peliin ja jos se menee verkkoihin, niin olkoon niin. Mutta se lensi ulos häkistä pitkälle ja tässä minä nyt olen.

– Minulla on kultamitali, en voi uskoa sitä, se on niin epätodellista. Kun näin heittoni pituuden, en voinut päästä valmentajani luokse tarpeeksi nopeasti antamaan hänelle elämäni suurimman halauksen, Tausaga myhäili.

Hopealle jäänyt Allman oli kuin myrkyn niellyt kisan jälkeen.

– Halusin olla mestari tänään, se ei ole mikään salaisuus, Allman myönsi.

– Olen harjoitellut todella kovaa, ja tehnyt kaikkeni voiton eteen. On rankkaa, kun on hyvässä vireessä, mutta ei yllä kultamitaliin.

– Mutta samalla olen todella ylpeä päästessäni palkintopallille ja on niin erityistä jakaa kaksoisvoitto yhdessä Laulaugan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat