Yleisurheilulegenda ja yhdeksänkertainen olympiavoittaja Carl Lewis jyrähti – syytti Donald Trumpia rasistiksi ja naisvihaajaksi

Yleisurheilussa yhdeksän olympiakultaa voittanut Carl Lewis sanoi maanantaina, että naisurheilijat ansaitsevat tasa-arvoista palkkaa. Hän kritisoi Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpia kutsumalla tätä rasistiksi ja naisvihaajaksi. Asiasta kertoo AP.

Lewis oli puhumassa Perun pääkaupungissa Limassa, jossa hän on jakamassa Pan-Amerikan mestaruuskisojen mitaleja. Hän totesi, että on kiitollisuudenvelassa äidilleen siitä, että hänestä tuli yleisurheilija. Hänen äitinsä kilpaili ensimmäisissä Pan-Amerikan kisoissa vuonna 1951.

– Jos minulla ei olisi vahvoja naisia elämässäni, en istuisi tässä nyt. Äitini oli edelläkävijä, Lewis sanoi.

Yhdysvaltojen naisten jalkapallomaajoukkue on taistellut pitkään tasa-arvon puolesta. Sen pelaajat laittoivat oikeusprosessin käyntiin maan jalkapalloliittoa vastaan, syyttäen tätä syrjinnästä. He hakevat tasa-arvoista palkkaa miesten maajoukkueen kanssa.

– Todellisuus on sitä, että on olemassa paljon ennakkoluuloa. Ennakkoluulon suuri määrä johtaa pelkoon. Pelkäämme antaa samanlaisen mahdollisuuden, koska se parantaisi heidän asemaansa. Todellisuus on kuitenkin sitä, että se ei eroa millään tavalla toisen joukkueen toisesta urheilijasta, Lewis totesi.

Lewis kritisoi myös voimakkaasti Trumpia ja sanoi, että amerikkalaiset ovat suuren haasteen edessä.

– Asioita on paljon käynnissä. Meillä on rasisti presidentti, joka on ennakkoluuloinen ja naisvihaaja. Hän ei arvosta ketään muuta kuin itseään. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että emme voisi taistella sen puolesta, joka on ihmisille oikein ja olla toisten puolella, jotka ovat menettäneet mahdollisuuden tai ovat syrjäytyneet elämänsä aikana, Lewis päätti.

Lue myös:

    Uusimmat