Mainos

NBA-valmentaja ryöpytti Trumpia: "Nais- ja muukalaisvihamiehinen, vammaisia pilkkaava kiusaaja"

San Antonion päävalmentaja Gregg Popovich keskittyi Cleveland-ottelun ennakkotilaisuudessa lauantaina Yhdysvaltain uuteen presidenttiin Donald Trumpiin, eikä vasta virassa aloittanut valtionpäämies saanut kokeneelta valmentajalta hellää käsittelyä.

Popovich, 67, kutsui Trumpia kiusaajaksi ja nuhteli myös tämän avustajia.

– En voi ymmärtää, että joku on niin herkkähipiäinen. On niin ilmeistä, että kaikessa on kyse vain hänestä. Se on täysin johdonmukaista. Ja se on vaarallista, Popovich aloitti ryöpytyksensä presidentistä.

Trumpin virkaanastumista ovat varjostaneet jopa miljoonien ihmisten mielenosoitukset. Kansa on marssinut varsinkin naisten oikeuksien puolesta, ja Popovich tuki voimakkaasti näitä mielenilmauksia.

– Naisten marssi oli mahtava juttu. Viesti oli tärkeä ja marsseja olisi voinut järjestää monen muunkin asian puolesta, Popovich sanoi.

Ryöpytys ei ollut loppua 

Popovich toivoi, että presidentti Trump olisi pyrkinyt ensimmäisessä puheessaan yhdistämään yhdysvaltalaisia. Hänen mielestään maassa pitäisi pyrkiä eroon rodullisesta ja poliittisesta kahtiajaosta. 

– Olisin toivonut Trumpilta kattavaa kannanottoa. Hän olisi saanut uskottavasti vedota niihin, joita hän kohteli epäkunnioittavasti vaalikampanjassaan. Nyt olemme kuitenkin tilanteessa, jossa emme voi luottaa mihinkään hänen sanomaansa.

Popovich sanoi toivovansa, että Trump saisi toimessaan myös hyvää aikaan. Kritiikkiään hän perusteli huolella maan nuorisosta.

– Toki toivon, että hän tekisi hyvää työtä. On kuitenkin eri asia kunnioittaa presidentti-instituutiota ja sen viran haltijaa. Trump on nyt tilanteessa, jossa hänen pitäisi ansaita se kunnioitus, Popovich sanoi.

– Mutta miten nais- ja muukalaisvihamielinen sekä rasistinen ja vammaisia pilkkaava ihminen presidentin asemassa vaikuttaa nuoriin, Popovich kysyi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.