Mainos

Yleisö räjähti aplodeihin: "Nokian tuhon tie alkoi, kun Elop astui puikkoihin"

Osakesäästäjien keskusliiton toimitusjohtaja Antti Lahtinen tiedusteli Nokian ylimääräisessä yhtiökokouksessa, että mikä oli ex-toimitusjohtaja Stephen Elopin rooli myyntineuvotteluissa.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa vastasi, että Elop toimi neljän hengen tiimissä, joka auttoi neuvotteluissa asiantuntijana.

Siilasmaa totesi, että Elop tuntee matkapuhelinliiketoiminnan kuin omat taskunsa. Kauppahinta määräytyi mm. vertailemalla Googlen Motorola-kauppaa.

Osakkeenomistaja Ilkka Lähteenmäki totesi, että Nokiassa tehtyjen virheiden kuvailu on jäänyt vähälle huomiolle.

Hän kysyi, kuinka tällainen alamäki on mahdollinen.

-Tuhon tie alkoi silloin, kun Elop astui puikkoihin.

Yleisö alkoi taputtaa kysymykselle.

Siilasmaa totesi, että on vaikea sanoa, mitä olisi tapahtunut jos Nokia olisi tehnyt jotain toisin.

-Jos olisi valittu Android eikä Windows Phone - kukaan ei tiedä miten olisi käynyt. 

Siilasmaa huomautti, että monet Android-valmistajat tekevät tappiota. Hän myös kommentoi, että Nokian vaikeudet eivät alkaneet silloin kun alustaksi valittiin Windows Phone -käyttöjärjestelmä.

-Symbianin markkinaosuus oli vaihdon ajankohtana jo puolittunut. Siksi toimitusjohtajan vaihdos nähtiin välttämättömänä, hän kertoi.

Osakkeenomistaja Seppo Renvall kysyi Siilasmaalta, että painostettiinko Nokian hallitusta Elopin nimittämisen yhteydessä. 

Siilasmaa vastasi, että häneen ei ole koskaan kohdistunut painostusta, eikä hän ole koskaan kuullut kenenkään sellaisesta kertoneen.

-Nimitimme parhaan kandidaatin toimitusjohtajaksi, totesi Siilasmaa.

Hallitukselta tivattiin myös Elopin korkean palkkatason perusteita, kun Nokia on tehnyt tappiota ja yhtiön kassavarat pienentyneet.

Siilasmaa vastasi, että toimitusjohtajaa rekrytoitaessa hyvälle ehdokkaalle on vaikea myydä ehdotusta nykyistä alhaisemmasta palkkatasosta.

Salista tuli myös ehdotus, että Microsoft-kauppa pitäisi hylätä, mutta osakas ei kuitenkaan vaatinut yhtiökokousta äänestämään asiasta. 

MTV Uutisten taloustoimittajat Jussi Kärki ja Raimo Pitkänen twiittaavat livenä Nokian yhtiökokouksesta. Seuraa tapahtumia!


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.