Mainos

HS: Jorma Ollilan luoma pelon ilmapiiri osasyy Nokian puhelinbisneksen romahdukseen – Risto Siilasmaa kritisoi voimakkaasti edeltäjänsä johtamistapaa

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa arvostelee lokakuussa ilmestyvässä kirjassaan voimakkaasti Jorma Ollilan johtamistapaa Nokian hallituksessa. Siilasmaa kertoo asiasta Helsingin Sanomien haastattelussa. 

Risto Siilasmaa aloitti Nokian hallituksessa vuonna 2008, jolloin Jorma Ollila toimi hallituksen puheenjohtajana.

Siilasmaan mukaan Ollila piti toistuvilla raivokohtauksilla yllä pelon ilmapiiriä, jota Siilasmaa pitää yhtenä syynä puhelinliiketoiminnan romahdukseen.

Raivokohtaukset sattuivat Siilasmaan mukaan kahdenkeskisissä tapaamisissa tai puhelimessa, harvemmin kokouksissa tai useamman ihmisen ollessa paikalla.

Siilasmaan mielestä Ollila ylitti hallituksen puheenjohtajana kaikki kohtuuden rajat raivotessaan karkeasti.

"Kyseenalaistaminen oli kiellettyä"

Siilasmaa sanoo HS:n haastattelussa, että kyseenalaistaminen oli Ollilan Nokiassa kiellettyä, tietoa ongelmien perimmäisistä syistä pantattiin ja vaikeiden kysymysten esittäjä leimattiin riidanhaastajaksi.

Hän toteaa kuitenkin, että ei halua lietsoa vastakkainasettelua edeltäjänsä kanssa. Hän haluaa HS:n mukaan kuvata joitakin tapahtumia sen takia, että muut voisivat ottaa opiksi Nokian kriisistä ja uudistumisesta.

Kirja kertoo myös Nokian noususta

Siilasmaa kertoo asiasta tarkemmin 12. lokakuuta ilmestyvässä kirjassaan Paranoidi optimisti (Tammi). Siilasmaa kertoo kirjassa myös siitä, miten Nokia kävi lähellä tuhoa mutta onnistui nousemaan takaisin huipulle.

Punaisena lankana Nokian tarinan rinnalla kirjassa kulkee teoksen esittelyn mukaan Siilasmaan johtamisen filosofia, ”paranoidi optimismi”.

Ollila: Väitteet kärjistettyjä tai paikkansapitämättömiä

Jorma Ollilan mukaan väitteet ovat kärjistettyjä tai virheellisiä. Ollila sanoo Helsingin Sanomissa, että Nokiassa kukaan ei ”repinyt hiuksia päästään” tai todennut, että työskentely hänen kanssaan olisi mahdotonta.

– Suorat puheeni ja temperamenttini ovat olleet hyvin tiedossa, ja niistä on keskusteltu avoimesti, mikä on aina kuulunut Nokian kulttuuriin, Ollila toteaa HS:ssä.

Ollila sanoo myös, ettei aio kommentoida Siilasmaan tulevaa kirjaa. Hän ei ole sitä myöskään lukenut.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja