Yleisimmät rintaliivivirheet – varo näitä

Moni nainen sortuu valitsemaan huonosti istuvat rintaliivit, jotka saattavat olla jopa vuosikausia käytössä. Tarkista, onko sinun ylläsi oikean kokoiset liivit.

Huonosti istuvat, hiertävät, aivan liian löysät tai kerta kaikkisen kireät. Hiertymiä, painaumia ja nirhaumia. Kuulostaako tutulta?

Oikean kokoisten rintaliivien löytäminen on monille naisille haastavaa. Kuitenkin hurjan moni sortuu jopa tietämättään käyttämään vääränkokoisia ja -mallisia liivejä – jopa vuosia.

Seuraa MTV Lifestyleä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

– Yleisin virhe on, että otetaan liian kapea kaari. Valitaan sellainen koko, mitä se on ollut joskus 20 vuotta sitten, Changen aluepäällikkö Tarja Muikku kertoo.

Rintaliivien tarkoitus on antaa tukea sekä loihtia kaunis, pyöreä muoto. Muikku listaa kaksi yleisintä virhettä, mitä tulee rintaliivien istuvuuteen.

Virhe 1: Kuppikoko

Yleisin virhe on väärän kokoinen kuppi, useimmiten liian pieni. Kun kupin kaari on liian kapea, kuppi puristaa ja syntyy tuplarinta-efekti. Kaaren tehtävänä on täyttää kuppi: kun kaari on liian kapea, se tekee litistävän vaikutelman.

Koko rinnan malli muuttuu kun kuppi on oikeankokoinen: muodosta tulee kaunis ja pyöreä.

Vinkki: Nosta rinta kuppiin ja asettele se tarkoin. Koko rinnan tulee mahtua kuppiin niin, ettei kaari purista tai ole liian löysä.

Tarkista:
– Kaaren istuvuus
– Kupin syvyys ja korkeus
– Ympärysmitta
– Olkaiten pituus

Virhe 2: Löysä vyö

Toinen yleinen virhe on väärä ympärysmitta, useimmiten aivan liian iso.  Vyön tulee istua horisontaalisesti sijoittuen selkälihasten alle. Tukea saadaan selkärangasta, joka myös kannattaa rintoja liiveissä.

Liian löysä vyö takaa sen, että nostelet koko ajan rintaliivien olkaimia ylös. Tästä syystä moni kiristää olkaimia, jotka puolestaan jättävät ikävät painaumat.

Vinkki: Nosta kädet ylös! Jos sinulla on vääränkokoiset liivit, liivin vyö nousee, jolloin painopiste selästä nousee liian korkealle.  Olkaimet putoavat olkapäille ja niitä lähtee helposti kiristämään.


Vääränkokoiset liivit menettävät myös elastisuuttaan: rintaliivien napakkauus säilyy, kun koko on oikea.

Vinkki: Kokeile laittaa paita päälle sovittaessasi uusia rintaliivejä: miltä liivit näyttävät?

VIDEO: Tunnista oikein istuvat rintaliivit

Lue myös:

    Uusimmat