Yleinen virhe: Älä ikinä säilytä kananmunia näin

Kananmunien säilytyspaikka ei ole kaikille itsestäänselvä juttu.

Säilytätkö sinä kananmunia oikein kotioloissa? Kananmunien suositeltu säilytyslämpötila on noin 12-14 astetta. Tärkeintä kuitenkin on, että munia säilyttää tasaisessa lämmössä, joten munat säilyvät kyllä huoneenlämmössäkin. Paras säilytyspaikka munille onkin kylmiö, kylmäkomero tai viileä huone.

Kananmunien pakkaus vähentää munasta ilmakanavien kautta tapahtuvaa hiilidioksidin ja veden haihtumista ja estää vieraiden hajujen ja makujen siirtymistä ympäristöstä muniin.

Älä säilytä kananmunia näin!

Älä koskaan laita kananmunia esimerkiksi purjon, tillin tai meetrvurstin viereen. Nämä tuotteet saattavat vaikuttaa munien makuun ja hajuun. Myös sipulit ja hedelmät kannattaa pitää kaukana kananmunista.

Parasta ennen -päiväys ei ole viimeinen käyttöpäivä

Kananmunapakkauksessa on mainittu parasta ennen -päivämäärä. Parasta ennen -päiväys lasketaan muninnasta 28 päivää eteenpäin. Jos kananmunia kuitenkin säilyttää oikeissa olosuhteissa, voivat ne säilyä paljon pidempäänkin.

Tuoreen kananmunan tunnistaa helposti muutamaa niksiä käyttäen. Tuoreessa, rikotussa munassa on kiinteä valkuainen, joka ympäröi keltuaisen korkeana. Jos muna on jo vanhentunut, keltuainen on vetistynyt ja leviää laajemmalle. Tuore kananmuna vajoaa myös vesiastian pohjaan eikä hölsky heiluttaessa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat