Yleinen harhakäsitys punaviinistä: Älä nauti tämän lämpöisenä!

Viinitieto ei lisää tuskaa, muistuttaa Viinipiru Arto Koskelo ja opettaa tällä kertaa, missä lämpötilassa viini on parhaimmillaan.

Huomenta Suomen perjantaiaamuissa nautiskellaan aimo annos viinitietoutta, kun Viinipiru Arto Koskelo tutustuttaa sekä kotikatsomon että Makuja-osion Jesse Kamraksen juoman mielenkiintoiseen maailmaan.

Tällä kertaa Viinikoulussa perehdyttiin punaviinin oikeaoppiseen nautiskelulämpötilaan. Viinipiru Koskelon mukaan punaviiniä ei missään nimessä kannata nauttia liian kylmänä.

– Mitä tapahtuu punaviinille kylmässä on se, että sen aromit menee lukkoon ja hedelmäisyys laskee. Lopputuloksena saadaan jääkylmä juoma, joka ei juurikaan maistu enää punaviiniltä.

Mikä on sitten se oikea lämpötila punaviinille? Pitääkö se nauttia huoneenlämpöisenä?

– Tämä on yleinen harhakäsitys, sillä takavuosina huoneet tuppasivat olemaan kylmiä, alle 20-asteisia. Joten jos nykyään juot suomalaisen huoneenlämpöisenä, niin se on auttamattomasti liian lämmintä.

Liian lämpimässä punaviinissä alkoholin maku korostuu ja hyökkää ikävästi nenään.

Katso Viinikoulun videolta, mikä on täydellinen lämpötila punaviinille ja päteekö sama sääntö myös valkoviiniin

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat