Mainos

Yle: Valvira puuttunut kymmenien virolais- ja venäläislääkärien oikeuksiin – "Osalla vakavia puutteita ammattitaidossa"

Valviran valvontayksikkö on puuttunut vuosina 2013-2015 reilun parinkymmenen venäläisen tai virolaisen tutkinnon omaavan lääkärin oikeuteen toimia lääkärinä Suomessa, kertoo Yle.

Ylen mukaan syynä lääkärien ammattioikeuksien rajoittamiseen tai poistamiseen ovat olleet esimerkiksi ammattitaidossa havaitut puutteet.

Näitä ovat esimerkiksi puutteet kliinisissä taidoissa ja lääketieteellisessä ymmärryksessä, kyvyttömyydestä määrätä tutkimuksia ja tulkita niiden tuloksia. 

– Joidenkin lääkäreiden kohdalla on ilmennyt todella vakavia, potilasturvallisuutta vaarantaneita puutteita ammattitaidossa. Juuri tästä syystä olemme joko rajoittaneet tai poistaneet kokonaan oikeuden harjoittaa lääkärin ammattia, selvittää Ylen haastattelussa lääkintöneuvos Markus Henriksson terveydenhuollon lupa- ja valvontavirastosta.

Ylen mukaan Suomessa työskentelee tällä hetkellä 632 venäläisen tai neuvostoliittolaisen tutkinnon omaavaa lääkäriä.  Vain noin kolmannes on suorittanut ammattitaitoa varmistavat laillistustentit Tampereen yliopistossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.