Mainos

Yle Ugandan poliisin infossa: Useita pidätettynä Ugandassa liittyen suomalaismiehen kuolemaan – ruumiista löytyi vierasta ainetta

Ugandan poliisin mukaan useita henkilöitä on pidätettyinä liittyen suomalaisen liikemiehen kuolemantapaukseen, Yle kertoo. Ylen toimittaja on osallistunut poliisin tiedotustilaisuuteen paikan päällä.

Ylen mukaan Ugandan poliisi jatkaa tapauksen tutkimista. Viranomaiset selvittävät, kuka oli liikemiehen kanssa tekemisissä ennen tämän kuolemaa. 

Miehen ruumiista löytyi poliisin mukaan jotain vierasta ainetta, joka on saattanut aiheuttaa kuoleman. Poliisi ei Ylen mukaan kerro, mistä aineesta on kyse.

Tieto perustuu toksikologiseen tutkimukseen, joka ruumiille tehtiin maassa. Poliisin mukaan ruumiissa ei ollut fyysisiä vammoja. 

Helsingin Sanomien mukaan lehden avustajalle epävirallisesti puhunut poliisi täsmensi, että vieraissa aineissa ei olisi kysymys myrkyistä.

Iltalehden tietojen mukaan läheisessä hotellissa menehtyneestä ruotsalaismiehestäkin on löytynyt vierasta ainetta. Ruotsalaismies löydettiin kuolleena samalla viikolla kuin suomalaismies. Toistaiseksi ei tiedetä, liittyvätkö ajallisesti lähekkäin sattuneet kuolemantapaukset toisiinsa millään tavalla.

KRP:lle ei vahvistusta rikostutkinnasta

Ylen mukaan Ugandan poliisi on pidättänyt neljä tai viisi ihmistä suomalaismiehen kuolemantapaukseen liittyen. Poliisi kertoi asiasta tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa, johon Ylen toimittaja osallistui. 

Ylen tiedotustilaisuudesta julkaisemassa uutisartikkelista ei käy ilmi, miksi henkilöt on pidätetty tai epäilläänkö suomalaismiehen kuolemassa henkirikosta. 

Helsingin Sanomien tietojen mukaan pidätettyjen joukossa ovat ainakin kuolleen suomalaismiehen kaksi paikallista avustajaa. Lehden mukaan toinen henkilöistä oli suomalaismiehelle tuttu vuosien takaa.

Keskusrikospoliisi sai viime viikolla Ugandasta virka-apupyynnön suomalaismiehen kuolemaan liittyen. Virka-apupyyntö koskee miehen kuolemansyyn selvittämistä. Virka-apupyynnön otsikoinnin perusteella ei ole tulkittavissa, että suomalaismiehen kuolemaa tutkittaisiin Ugandassa rikoksena.

Keskusrikospoliisista kerrotaan, ettei Ugandasta ole edelleenkään ilmoitettu, että miehen kuolemansyyn selvittäminen olisi muuttunut rikostutkinnaksi.

Matkaseurueessa ex-ministeri

41-vuotias suomalainen liikemies löydettiin kuolleena Ugandan pääkaupungissa Kampalassa sijaitsevasta Pearl of Africa -hotellista toissaviikolla.

Maahan saapuessaan suomalaismiehellä oli mukanaan väärennetty kutsukirje. Ugandan poliisi ei ole Ylen mukaan saanut selville, kuka kirjeen oli väärentänyt. 

Miehen kanssa Ugandaan oli matkustanut myös kokoomuksen entinen ministeri Suvi Lindén.

Artikkelia muokattu 19.2. kello 16.00: Lisätty viittaus Iltasanomien juttuun, jossa kerrotaan myös ruotsalaismiehen ruumiista löytyneen vioerasta ainetta. 

Artikkelia muokattu 19.2. kello 14.30: Lisätty viittaus Helsingin Sanomien tietoon kahden pidätetyn henkilöllisyydestä.

Artikkelia muokattu 19.2. kello 13.45: Lisätty viittaus Helsingin Sanomien tietoon, jonka mukaan Ugandan poliisin mainitsemat vieraat aineet eivät liittyisi myrkkyihin. Lisätty myös tieto, että KRP ei ole saanut uutta tietoa tapaukseen liittyen sekä maininta siitä, että Ylen uutisartikkelista ei käy ilmi, miksi Ugandan poliisi on pidättänyt artikkelissa mainitut henkilöt. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.