Uusi paljastus Uganda-mysteeristä: Suvi Lindéniä kuulusteltiin viisi tuntia todistajana – "Ei tietoa yön tapahtumista"

Poliisi kuullut Lindeniä kuolemasta 2:32

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi on viime viikolla kuullut kokoomuksen entistä kansanedustajaa ja ministeriä Suvi Lindéniä liittyen Ugandassa kuolleen noin 40-vuotiaan suomalaisliikemiehen kuolemansyyn selvittämiseen.

Kuulustelu oli viime perjantaina Oulussa, ja se kesti noin viisi tuntia. Lindéniä kuultiin todistajana. Häntä ei epäillä asiassa mistään rikoksesta. Uganda-tapausta puidaan myös illan Rikospaikka-ohjelmassa, jossa on haastateltavana oikeuslääkäri.

Uganda-jupakasta ei muutenkaan ole Suomessa vireillä rikostutkintaa.

Suomessa poliisi on saanut oikeusapupyynnön Ugandan viranomaisilta kuolleen liikemiehen asiassa. KRP on kertonut, että tietojen vaihto liittyy kuolemansyyn selvittämiseen. Poissuljettua ei kuitenkaan ole, että KRP lähettäisi vielä omia tutkijoita Ugandaan.

Liikemiehen kuolemansyyn tutkinta on nyt kokonaan keskusrikospoliisilla, ei enää Itä-Uudenmaan poliisilla.

Lindén poliisille: "Ei tietoa yön tapahtumista"

Lindénin kanssa Ugandassa ollut suomalainen liikemies kuoli hämärissä olosuhteissa maan pääkaupungissa Kampalassa. Liikemies löytyi kuolleena huoneestaan Pearl of Africa –hotellissa helmikuun 6. päivä.

Lindén ja liikemies olivat saapuneet Ugandaan päivää aiemmin tiettävästi yhteisellä kutsukirjeellä, joka on ollut väärennetty. Lindénin roolista matkalla on yhä epäselvyyttä ja siitä, kuka hänen matkansa maksoi.

Lindén on ollut julkisuudessa vaitelias Ugandan tapahtumista.

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisille Lindén on kuulusteluissa kertonut, ettei hänellä ole mitään tietoa liikemiehen kuolemaa edeltäneen yön tapahtumista.

Ugandan poliisi on kertonut, että suomalaismiehen kuolinsyy oli myrkytystilasta johtuva hapenpuute.

Ruumiista löytyi Ugandan viranomaisten mukaan kokaiinia ja hyönteismyrkkyä. Ugandan poliisi on ottanut useampia ihmisiä kiinni liikemiehen kuoleman tutkinnassa. Kiinni otettujen mahdollisesta roolista tapahtumiin ei ole kerrottu.

Ruumiinavaus tehty myös Suomessa 

Vainajalle on tehty toinen ruumiinavaus Suomessa. Keskusrikospoliisin mukaan oikeuslääketieteellisten tutkimusten tulokset valmistuvat parin viikon sisällä.

Julkisuudessa on myös arveltu, joutuiko liikemies mahdollisen huijauksen kohteeksi.

MTV Uutisten tietojen mukaan liikemiehellä oli mukana käteistä rahaa muutamia tuhansia dollareita.

Liikemiehellä oli asevalmistaja Patrian lupa sen tuotteiden markkinointiin Ugandassa ja Mosambikissa.

Patrian Land-liiketoiminnan johtaja Mika Kari, markkinointi- ja myyntijohtaja Juha Simola sekä suomalaisliikemiehen kanssa yhteistyötä tehnyt myyntipäällikkö ovat joutuneet lähtemään yhtiöstä tapauksen vuoksi. Patrian mukaan valtuutuksen antaminen liikemiehelle oli virhe.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat