Yle: Ugandalaisesta luksushotellista kuolleena löydetyn suomalaisliikemiehen tapauksessa nostettu murhasyytteet – paikallismedian mukaan ruumiista löytyi lutikkamyrkkyä ja kokaiinia

Suomalainen liikemies kuoli epäselvissä olosuhteissa Ugandassa - Yle: tapauksessa nostettu murhasyytteet 1:13

Viime vuoden helmikuussa Ugandassa luksushotellista kuolleena löydetyn suomalaisen liikemiehen tapauksessa on nostettu murhasyytteet, kertoo Yle.

Ylen tietojen mukaan murhasyytteet luettiin Buganda Roadin oikeustalolla Ugandan pääkaupungissa Kampalassa.

Aikaisemmin epäiltyjä syytettiin lievemmästä rikoksesta eli kuolemantuottamuksesta ja heidät oli vapautettu takuita vastaan odottamaan oikeuden tuomiota. Nyt kolmikko on Ylen tietojen mukaan vangittu uudelleen.

Liikemiehen kuolema herätti kohun, kun selvisi, että hän oli matkustanut Ugandaan yhdessä entisen viestintäministerin Suvi Lindénin (kok.) kanssa.

Epäiltynä nainen, jota on Ugandassa kutsuttu suomalaismiehen tyttöystäväksi

Henkirikoksesta syytettiin aiemmin viittä ihmistä, mutta Ylen mukaan kahden muun syytteistä on luovuttu. Murhasta epäillään Ylen mukaan naista, jota on Ugandassa kutsuttu suomalaismiehen tyttöystäväksi sekä tämän kahta kumppania. Murhasta voidaan tuomita Ugandassa kuolemaan.

Ylen mukaan jutun tutkinta oli keskeytyksissä, mutta se avattiin uudelleen ja toimitettiin syyttäjälle viime viikolla vahvoin epäilyksin, että kolmella epäillyllä oli aikomus ja motiivi surmata suomalaisliikemies.

Patrian kanssa yhteistyötä tehneen liikemiehen ruumis löytyi Kampalan Pearl of Africa -hotellista 6. helmikuuta.

Miehen ruumiista on ugandalaismedian mukaan löytynyt lutikkamyrkkyä ja kokaiinia.  

Päivitetty 21.34: Murhasta epäillään naista, jonka sanottiin olevan suomalaismiehen tyttöystävä.

Lue myös:

    Uusimmat