Mainos

MTV Uutiset sai Ugandan poliisin tiedotteen: Neljä ulkomaalaista kuollut helmikuun aikana – kahden pohjoismaisen miehen kuolinsyy sama

0:59

Ugandan poliisi kertoo tänään julkaisemassaan tiedotteessa, että se tutkii parhaillaan neljää tapausta, jossa maassa vierailulla ollut ulkomaalainen on kuollut helmikuun aikana. MTV:n saamassa tiedotteessa Ugandan ylin poliisiviranomainen Kale Kayihura kuitenkin painottaa, että kuolemilla ei vaikuttaisi olevan yhteyttä toisiinsa. 

Toisaalta tiedotteessa mainitaan, että suomalaisen ja ruotsalaisen miehen kuolinsyyt vaikuttavat samanlaisilta.

Tiedotteessa kerrotaan lisätietoja kuolemantapauksista, jotka ovat tapahtuneet 5., 6., 17. ja 19. helmikuuta. 

Viimeisin tapaus sattui eilen Murchison Fallsin luonnonpuistossa, jossa saksalainen 76-vuotias nainen sai jonkinlaisen kohtauksen ollessaan "luontokävelyllä". Hän kuoli myöhemmin Pakwachin sairaalassa. Poliisin mukaan heillä ei ole vielä täyttä raporttia tästä kuolemantapauksesta, mutta se tiedetään, että nainen kuului seitsemän turistin ryhmään.

Poliisin mukaan nainen vaikuttaa tämänhetkisen tiedon perusteella kuolleen luonnollisin syin.

17. helmikuuta samalla alueella kuoli amerikkalainen 61-vuotias mies. Mies oli vieraillut luonnonpuistossa kolmen muun amerikkalaisen kanssa. He majoittuivat läheiseen safarihotelliin. 17. helmikuuta 61-vuotias mies löydettiin kuolleena huoneestaan. Paikalle oli kutsuttu poliisi sekä hotellin johtoa.

Miehen ruumis kuljetettiin Kampalaan tarkempia tutkimuksia varten. Kuolinsyyksi epäillään sydänkohtausta.

Suomalaismiehen kuolemasta ei tiedotteessa ole uusia tietoja. Poliisin mukaan vaikuttaa kuitenkin siltä, että 6. helmikuuta kuolleen suomalaisen ja 5. helmikuuta kuolleena löydetyn ruotsalaisen miehen kuolinsyy on sama.

Molemmat miehet vaikuttavat poliisin mukaan kuolleen myrkytyksen aiheuttamaan happivajaukseen. Yle kertoi aiemmin tänään poliisin tiedotustilaisuuteen viitaten, että suomalaisen elimistöstä oli löytynyt jäämiä kokaiinista ja tuholaismyrkystä. 

Lisäksi miehen suussa oli toistaiseksi tunnistamatonta ruskeaa ainetta. Löydettyjä aineita oli ruumiissa ainakin maksassa, munuaisissa ja virtsassa.

Poliisi ei kertonut, miten aineet olivat elimistöön joutuneet.

Kummankaan pohjoismaisen miehen ruumiissa ei poliisin mukaan ole ollut merkkejä ulkoisesta väkivallasta. 

20.2.18 klo 21.08: Otsikon muotoilua muutettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.