Mainos

Yle: Takaisinottopyyntöjä sataa Suomelle – sisäministeriö huolissaan ilmiöstä

Suomelle sataa muilta EU-mailta pyyntöjä ottaa turvapaikanhakijoita takaisin, kertoo Yle. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on huolissaan kehityksestä.

– Euroopan sisällä on nyt epätoivottu ilmiö, jossa ihmiset siirtyvät maasta toiseen. Jos he haluavat olla Euroopassa, niin tämä meidän järjestelmä mahdollistaa kiertämisen maasta toiseen, hän sanoo Ylelle.

Ilmiön mahdollistaa Dublin-sopimus, jonka mukaan turvapaikkahakemukset pitää käsitellä siellä, missä ne on pantu vireille. Jos siis Suomesta turvapaikkaa hakenut matkustaa vaikkapa Saksaan, Saksan maahanmuuttovirasto pyrkii lähettämään hänet takaisin Suomeen.

Siirtoon on aikaa yleensä kuusi kuukautta tai enimmillään 18 kuukautta.

Suomen vastaanottopalveluista on tänä vuonna 6. marraskuuta mennessä Ylen mukaan poistunut 2 372 henkilöä. Tänä vuonna Suomi on antanut myönteisen vastauksen 888 takaisin- ja vastaanottopyyntöön. Toistaiseksi palautettu on kuitenkin vain 134 henkilöä, Yle kertoo.

Saksasta pyyntöjä on Ylen mukaan tullut kaikkiaan 368 kappaletta, mutta palautuksia on tehty vasta 18.

Suomen Maahanmuuttovirastosta kerrotaan Ylelle, että kielteinen vastaus takaisinottopyyntöön annetaan yleensä, jos pyyntöä ei ole esitetty määräajassa tai Suomen ei katsota olevan henkilöstä vastuussa Dublin-sopimuksen mukaisesti.

Euroopan komissio käsittelee parhaillaan Euroopan turvapaikkajärjestelmän uudistusta. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.