Yle selvitti: Näillä autoilla saadaan eniten ylinopeussakkoja

23:51

Artikkelin yllä olevalla videolla moottoripyöräpoliisin kuvaamaa materiaalia hurjasta takaa-ajosta Helsingin ja Espoon alueella. Video on kuvattu kesällä 2016.

Ylen selvitys paljastaa, että peltipoliisit välähtävät useimmiten saksalaisvalmisteisille autoille. Poliisin mukaan kärki ei yllättänyt. 

Autojen lukumäärään suhteutettuna eniten ylinopeussakkoja annetaan BMW-kuljettajille. Tuhatta autoa kohden sakkoja jaettiin bemarikuskeille viime vuonna jopa 304 kappaletta. Toisena tulee Audi 270 sakolla tuhatta autoa kohden, ja kolmantena Mercedes-Benz (269 sakkoa).

– Kärki ei yllättänyt. Tuntuma on ollut sama entuudestaan ja jo pitkään, varsinkin kovissa ylinopeuksissa (yli 20 km/h) saksalaismerkit ovat olleet kärjessä, Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein totesi Ylelle.

Ladalla ei mennä lujaa

Koska Yle tarkasteli nimenomaan sakkojen määrää suhteessa kyseisen merkin autojen määrään, nousivat muun muassa Dodge ja Land Rover yllättävän korkealle. Vaikka nämä autot eivät ole erityisen suosittuja Suomessa, ajavat niiden kuljettajat säännöllisesti varsin kovaa.

30 yleisintä merkkiä käsittäneen listauksen hännänhuippuna on Lada, joka sai vain 41 ylinopeussakkoa tuhatta autoa kohden.

Kaikkein maltillisimmat kuljettajat löytyvät yleisesti ottaen japanilaisten autojen rattien takaa.

Katso koko listaus sekä ajettuihin kilometreihin perustuva järjestys Ylen artikkelista.

***

0:15

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja