Yle: Puolustusvoimat ei ota enää töihin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia

Puolustusvoimat ei ota enää töihin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia, kertoo Yle.

Jos Puolustusvoimiin töihin tulevalle tehtävässä turvallisuusselvityksessä käy ilmi henkilön Suomi-Venäjä-kaksoiskansalaisuus, häntä ei oteta töihin. Näin on toimittu Ylen mukaan jo jonkin aikaa.

Lisäksi varusmiespalvelukseen tulevien Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten koulutusta rajoitetaan. Ylen mukaan heitä ei enää kouluteta sellaisiin tehtäviin, joissa on mahdollisuus päästä käsiksi turvallisuuden kannalta merkittävään tietoon.

Suomen ja varsinkin Venäjän kaksoiskansalaisuudesta on käyty keskustelua Ukrainan sodan syttymisen jälkeen. Suomessa on pohdittu, voiko kahden maan kansalainen toimia tietyissä valtion viroissa.

Kaksoiskansalaisuuskysymystä on ruodittu valtiovarainministeriössä. Puolustusvoimat ei ole Ylen uutisen mukaan jäänyt odottamaan lainmuutosta, vaan se on ottanut käyttöön omat Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia koskevat säännöt.

Kansalaisuuslain mukaan Puolustusvoimissa työskentelevän on oltava Suomen kansalainen, kertoo Yle. Suomen kansalaisuuden vaatimus ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei työntekijällä voisi olla jonkun toisen maan kansalaisuutta. Lain mukaan kaksoiskansalaisia on kohdeltava virkanimityksissä samoin kuin Suomen kansalaisia.

Lue myös:

    Uusimmat