Yle: Perussuomalaiset suosituin puolue, SDP toisena

MTV:n kysely puolueiden puheenjohtajien onnistumisesta paljasti yllätyksiä 2:09
MTV:n kysely puolueiden puheenjohtajien onnistumisesta paljasti yllätyksiä (28.12.2020)

Suurin oppositiopuolue perussuomalaiset jatkaa suosituimpana puolueena, selviää Ylen kannatusmittauksesta. Perussuomalaiset nousi Ylen mittauksessa pääministeripuolue SDP:n ohi viime kuussa.

Jos vaalit pidettäisiin nyt, perussuomalaisia äänestäisi 21,9 prosenttia kansasta, kun taas SDP:n kannatus on 21,4 prosenttia. Molemmat ovat vahvistaneet kannatustaan sitten viime kuun.

Kolmantena on oppositiopuolue kokoomus 16,2 prosentin kannatuksella. Hieman kannatustaan menettäneet hallituspuolueet keskusta ja vihreät ovat lähes tasoissa, 11,7 ja 11,4 prosentissa.

Ylen mukaan perussuomalaiset on hyötynyt ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ympärillä velloneesta al-Hol-kohusta sekä leirillä olleiden ihmisten kotiuttamisesta. Sen sijaan vihreiden kannatukseen Haaviston tilanne ei näytä juuri vaikuttaneen.

Vasemmistoliiton kannatus kyselyssä on 7,6 prosenttia. RKP keräsi 4,3 prosentin kannatuksen. KD:n osuus on 2,8 prosenttia ja nyt-liikkeen 1,3 prosenttia.

Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi noin 2  200 ihmistä joulukuun alun ja tammikuun alun välisenä aikana. Kantansa kertoi noin 1  500 vastaajaa. Virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat