Mainos

HS-gallup: Perussuomalaiset jatkaa kärkipaikalla – vain kaksi suurta puoluetta onnistunut nostamaan kannatustaan vaalien jälkeen

9:36
Video: Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen. keskustelivat hallituksen budjettineuvotteluista syyskuussa.

Perussuomalaiset jatkaa selkeästi Suomen suosituimpana puolueena, kertoo tuore Helsingin Sanomien gallup. Oppositiossa istuvien perussuomalaisten kannatus on noussut edelliskuusta 0,7 prosenttiyksiköllä ja on nyt 20,5 prosenttia.

Puolueen kannatus nousi jyrkästi keväällä ennen eduskuntavaaleja ja niiden jälkeen. Kesästä lähtien perussuomalaisten kannatus on ollut HS-gallupeissa 20 prosentin tienoilla.

Muutokset gallupissa ovat syyskuuhun nähden melko pieniä ja mahtuvat virhemarginaalin sisään.

Oppositiopuolue kokoomus ja pääministeripuolue SDP jatkavat jaetulla kakkossijalla 17 prosentin kannatuksella. Molemmat menettivät kannatuksestaan 0,3 prosenttiyksikköä.

Hallituspuolue vihreät on neljäntenä 13,9 prosentin kannatuksella. Perussuomalaisten ohella suurista puolueista vain vihreät on onnistunut kasvattamaan suosiotaan vaalien jälkeen.

Hallituksessa istuvan keskustan kannatus nytkähti ylöspäin 0,3 prosenttiyksiköllä ja on nyt 12,2 prosentissa. Katri Kulmunin valinta puheenjohtajaksi syyskuussa ei ole ainakaan vielä näkynyt keskustan kannatuksessa.

Hallituspuolue vasemmistoliitto jatkaa 8,2 prosentissa. Niin ikään hallituksessa istuvan RKP:n kannatus on 4,3, opposition kristillisdemokraattien 3,3 ja Liike Nytin 1,3 prosenttia.

Kyselyn toteutti Kantar TNS, joka haastatteli 23. syyskuuta–21. lokakuuta puhelimitse 2  186 henkilöä. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja