Mainos

Yläosattomien naisaktivistien mielenilmaus tyrehtyi nopeasti Ranskassa – äänestysvilkkaus arveluttaa

Ranskassa eletään ratkaisun hetkiä ranskalaisten äänestäessä tänään presidentinvaalien toisella kierroksella.

8:05

MTV Uutisten Janne Hopsu on paikalla Pariisissa vaaliviikonloppuna. Hopsun raportteja voit seurata MTV Uutisten netistä sekä illan uutislähetyksissä MTV3:lla. Oheinen video on kuvattu lauantaina vaalien aattona.

Vastakkain ovat keskustalaisen En Marche -liikkeen ehdokas Emmanuel Macron ja äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman Marine Le Pen. Kumpikin tulee perinteisten valtapuolueiden ulkopuolelta. Macronin on ennakoitu voittavan vaalit selvästi.

Väistyvä presidentti Francois Hollande kävi äänestämässä Tullessa Keski-Ranskassa. Hän on aiemmin kertonut toivovansa Macronille mahdollisimman suurta äänisaalista.

Kysymysmerkki on, kuinka moni ranskalaisista ylipäätään vaivautuu vaaliuurnille, sillä osaa äänestäjistä ei tyydytä kumpikaan ehdokas. Esimerkiksi pariisilainen Yves Robert äänesti tyhjää.

Feministiaktivistit järjestivät aamupäivällä Le Penin vastaisen protestin Pohjois-Ranskassa Henin-Beaumontin kaupungissa. Heidät pidätettiin nopeasti.

Vaalihuoneistot sulkeutuvat illalla osin klo 20, mutta suurimmissa kaupungeissa kello 21 Suomen aikaa. Ensimmäisiä ennusteita tuloksesta odotetaan samoihin aikoihin kun viimeisetkin vaalihuoneistot ovat sulkeutuneet.

Kampanjointi loppui toissa yönä dramaattisissa tunnelmissa. Vähän ennen sen päättymistä tuli julki valtava tietomurto, jossa tuhansia Macronin kampanjaväen asiakirjoja vuodettiin nettiin.

2:14

3:04

2:11

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.