Mainos

Pikkulapsia videolla riuhtonut päiväkoti Touhulan työntekijä lähti ulos liikaa lapsia mukanaan – on nyt syrjässä töistä: "Katsotaan, mitkä toimenpiteet tulevat olemaan"

1:27
Silminnäkijän kuvaamalla videolla Touhulan työntekijä retuuttaa pieniä lapsia. MTV Uutiset Live kertoi tapauksesta.

Kohua herättäneellä videolla yksityisen Touhula-päiväkodin työntekijä riuhtoo pieniä lapsia. Vakituinen työntekijä on poissa töistä, kunnes tapaus saadaan setvittyä.

Katso kohua herättänyt tapaus oheiselta videolta!

Touhulan viestintäjohtaja Ossi Ahto kertoo, että videolla esiintyvä työntekijä on tapauksen tiimoilta hetkellisesti poissa päiväkodin arjesta. 

– Työntekijä ei ole tällä hetkellä töissä päiväkodissa, ei tänään eikä huomenna, hän sanoo.

Ahdon mukaan videolla esiintynyt henkilö on vakituinen työntekijä. Yrityksen johdon kesken on sovittu, että tapahtuma käydään työntekijän kanssa läpi niin, että kaikkia osapuolia kuullaan.

– Katsotaan sitten, mitkä toimenpiteet tulevat tässä olemaan. Ei haluta lähteä tekemään hätäpäisiä ratkaisuja.

Toimitusjohtaja menee tapaamaan vanhempia

Viestintäjohtajan mukaan osa vanhemmista on ottanut videon vastaan hämmentyneenä.

– Sitä varten meidän toimitusjohtaja ja aluejohtaja ovat menneet päiväkodille kohtaamaan vanhempia sekä myös muita työntekijöitä. Heillä on keskustelu tästä, ja toimitusjohtaja on saatavilla, kun vanhemmat hakevat lapsiaan päiväkodista, kertoo Ahto.

Touhula-ketjun uutena toimitusjohtajana on hiljan aloittanut Minna Elomaa. Edellinen toimitusjohtaja Virpi Holmqvist siirtyi loka-marraskuun vaihteessa pestistä uusiin tehtäviin Attendolla.

Liikaa lapsia ulkoilemassa

Sivullisen kuvaamassa videossa päiväkodin työntekijällä on valvottavanaan kuusi lasta, kun hän menettää malttinsa. Lapsia oli mukana kerralla liikaa.

– Tilanne oli lähtenyt oikein lasten ja kasvattajan määrien suhteen, kun työntekijä oli lähtenyt ulos neljän lapsen kanssa. Juuri ulkoilemaan lähtiessään hän oli vielä ottanut mukaan kaksi lasta, jotka ovat tulleet päíväkotiin. Siinä kohtaa on toimittu virheellisesti, viestintäjohtaja myöntää.

Tapauksen jälkeen päiväkodeissa on tarkennettu retkiohjeistusta, ettei vastaavaa pääsisi tapahtumaan, täsmentää viestintäjohtaja Ahto.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja